Україна

Керівниця музею Голодомору подає до суду через цькування за свою зовнішність

2718 0
Леся Гасиджак вже готує позов.
Фото: Леся Гасиджак/Hromadske

Фото: Леся Гасиджак/Hromadske

Виконувачка обов’язків Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду, кандидатка історичних наук Леся Гасиджак готує позов до суду через образу честі та гідності. Про це вона повідомила у ефірі «Радіо Свобода».

«Готую офіційну заяву. Позов буде обов’язково. Це питання не в мені. Я спокійно до цього хейту поставилася. Це дуже смішна історія, і сумна з іншого боку. Я принципово буду подавати до суду, бо розумію, що такі історії трапляються кожного дня. Хейту піддається дуже багато жінок в Україні. І не лише через зовнішність. А просто через те, що вони є жінками на керівних посадах. Я вважаю, що це має бути повчальний кейс. Щоб він ніколи більше не повторився», – заявила очільниця музею.

Історія розпочалась з цькування Лесі Гасиджак у соцмережах через її зовнішність. Тоді юрист Клим Братківський написав, що зовнішність новопризначеної директорки не відповідає займаній посаді, з чим погодились деякі коментатори. Проте більшість з них засудили лукізм у публікації. 

Читайте також: На Львівщині поновили на посаді директора, якого звільнили через цькування учнів

На цю ситуацію вже відреагували публічні особи: 

«Ганебно і недопустимо, щоб будь-яка особа стала об’єктом цькування або ворожого ставлення через свою зовнішність чи будь-які інші особисті характеристики!», – написав у Telegram Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець.

«Коли претензії висуваються не як до науковиці і не як до менеджерки, а як до носійки ваги - це просто замежний треш», – висловився у Facebook Данило Мокрик. 

«Тож хочеться лаконічно перепитати – скільки має важити юрист, аби вважатися професіоналом? Можливо є чіткі критерії й для інших професій? Старий добрий фетшеймінг, знайомий усім нам з дитинства», – зазначили на сторінці Facebook громадської організації «Марш Жінок». 

Нагадаємо, що Львівську спеціальну школу Марії Покрови, що на вул. Личаківська, 35 звинуватили у булінгу щодо дитини з синдромом Дауна.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!