Київ

КМДА опублікувала для громадського обговорення проєкт містобудівної програми

2608 0
Обговорення триватиме до 17 травня.
Фото: politkrytyka

Фото: politkrytyka

На сайті КМДА опублікували для громадського обговорення проєкт міської містобудівної програми до 2025 року.

«Із 28 квітня 2023 року по 17 травня 2023 року триватиме громадське обговорення проєкту міської цільової програми «Програма реалізації містобудівної політики на 2024-2025 роки», –  йдеться в оголошенні про громадське обговорення.

Зазначається, що реалізація програми передбачатиме:

 – Планування території міста Києва на місцевому рівні шляхом розроблення та затвердження містобудівної документації: генерального плану міста Києва, детальних планів території, їх оновлення та внесення змін до них;

 – Визначення принципових напрямів, послідовності й термінів реалізації заходів з розвитку транспортної мережі міста всіх рівнів, шляхом розроблення Комплексної схеми транспорту міста Києва у складі Інтегрованого плану розвитку транспортної інфраструктури міста Києва та його приміської зони, що уточнює і деталізує рішення генерального плану;

 – Оновлення інформаційних ресурсів містобудівного кадастру та містобудівної документації;

 – Впровадження інформаційно-аналітичних сервісів для подальшого розвитку містобудівного кадастру;

 – Проведення низки архітектурних та містобудівних конкурсів;

 – Розроблення та впровадження механізму створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

Завдяки комплексному методу реалізації заходів Програми, в частині розроблення містобудівної документації, виникає можливість проаналізувати та спрогнозувати екологічну, інженерну, транспортну, соціальну, історичну ситуацію в місті. А також – розробити план дій щодо вдосконалення інфраструктури, збереження культурної спадщини та впровадження режимів використання територій у межах історичних ареалів.

Також Програма враховуватиме громадські інтереси, інвестиційні наміри, а також забезпечуватиме збереження традиційних особливостей, історичного середовища та природно-ландшафтного комплексу міста. Таким чином, завдання Програми спрямовані на розвиток містобудівної, кадастрової та моніторингової діяльності, удосконалення соціальної, транспортної, комунікаційно-інформаційної, інженерної інфраструктури шляхом реалізації містобудівної політики.

Додамо, після внесення пропозицій і зауважень киян, відповідний проєкт рішення буде внесений на розгляд Київської міської ради.

Пропозиції та зауваження можна надсилати на електронну адресу: [email protected]

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!