Наступного року для Львова придбають 100 нових автобусів та 10 трамваїв

2340 1
На купівлю нових трамваїв та автобусів виділили по 12 млн євро.
Фото АТП - 1

Фото АТП - 1

Депутати ЛМР остаточно погодили кредит Європейського інвестиційного банку для комунального «АТП-1» та ЛКП «Львівелектротранс» на придбання 100 нових автобусів та 10 трамваїв. Відповідною ухвалою депутати передали ці кошти комунальним підприємствам.

Читайте також: Маніфест комфортного пересування Або 12 рішень, щоб позбутись заторів у Львові

Як пояснив керівник управління інвестицій Роман Старецький, тепер місто може оголошувати міжнародний тендер на закупівлю нового транспорту. Під час свого щорічного звіту міський голова Андрій Садовий сказав, що тендер готуються оголосити вже у січні.

Новий транспорт купуватимуть у межах проєкту «Міський громадський транспорт України», який передбачає кредит на 100 великих автобусів, 10 нових трамваїв, реконструкцію вулиць Вітовського та Шевченка, а також відновлення ремонтних майстерень на Городоцькій. 

На купівлю нових трамваїв та автобусів виділили по 12 млн євро. Термін кредиту під держгарантію становить 22 роки під 2,5%. 

Додамо, у листопаді 2017 року Львівська міська рада підтримала ухвалу про участь у проекті «Міський громадський транспорт України». Тоді мова йшла про 120 автобусів різної місткості та 10 трамваїв. Згодом чиновники передумали купувати малі автобуси, а натомість купити 100 великих. У вересні ЄІБ погодив кредит АТП-1 на закупівлю нових автобусів. Оголосити тендер планували до кінця серпня, втім кредит дового не погоджувало Міністерство фінансів.

Читайте також: Коли у Львові подорожчає проїзд у громадському транспорті

Нагадаємо, торік ЛКП «Львівелектротранс» придбав у Берліні 30 вживаних трамваїв Tatra KT-4, а для та ЛК «АТП-1» у лізинг закупили автобуси МАЗ та Електрон. Цього року для Львова закупили 50 низькопідлогових тролейбусів за кошти ЄБРР. Ще 50 млн євро Львів візьме у кредит в Міжнародної фінансової корпорації на 100 тролейбусів із автономним ходом та реконструкцію вулиці Шевченка.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
24 Січня, 2020 20:31
Юрій На жаль за транспортом зокрема новим ніхто не доглядає все скрипить і шумить коли їдеш особливо по бруківці, елементарно треба докрутити якісь знімні частини всередині автобусу і все,шум зникає ,автобусам чи тролейбусам 2 роки а все шалено скрипить і трясеться,я вже мовчу про німецькі трамваї таке відчуття ніби їх не змащують маслом на поворотах це кошмар як скрипитт,невже нема людей які за тим мають дивитись??
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!