Київ

У Києві бізнес з початку року подав таку ж кількість заяв на оформлення вивісок, як за весь минулий рік

576 0
Столичний бізнес почав активніше подавати заяви на оформлення вивісок в місті.
фото: ілюстративне/волинь24

фото: ілюстративне/волинь24

З початку 2023 року підприємці подали 1 566 заяв на оформлення вивісок. Для порівняння: у 2022 – приблизно таку ж кількість заяв залишили за рік. Про це повідомили у КМДА із посиланням на Управління з питань реклами КМДА.

В Управлінні відзначили позитивну динаміку: якщо в січні власники бізнесу подали 138 заяв, то в червні кількість становила вже 328. Ці показники перевищують дані за червень 2021 року – до початку повномасштабного вторгнення.

Окрім того, із початку 2023 року власники бізнесу вже подали 1 512 заяв щодо отримання дозволу на розміщення зовнішньої реклами. Із них – більше 1000 отримали позитивне рішення, за якими було встановлено пріоритет на розміщення конструкції.

Хоча зараз кількість звернень щодо отримання дозволу на рекламні засоби є нижчою проти років до повномасштабного вторгнення, щомісяця вона зростає. Це пов’язано з тим, що під час дії воєнного стану Управління з питань реклами не мало повноважень видавати дозвільні документи. Заявники могли отримати лише пріоритет на розміщення рекламної конструкції.

Нагадаємо, конструкції слід оформлювати за правилами. Це можна зробити онлайн на сайті за посиланням.

До слова, у КМДА показали приклади рекламних конструкцій, які встановлені з дотриманням правил (фото). Додамо, загалом у червні столичні комунальники демонтували майже 2400 незаконних вивісок і рекламних засобів.
_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!