Київ

За рік кількість незаконної реклами в Києві зменшилась на 15%, - КМДА

629 0
КМДА закликає бізнес розміщувати рекламні засоби за правилами

На початок 2024 року в Києві число незаконно розміщених оголошень чи вивісок порівняно з 2022 роком зменшилось на 15%. Про це інформує Київська міська державна адміністрація.

Серед рекламних конструкцій у Києві найбільше розміщено вивісок і рекламних засобів на фасадах будівель — 16 819 одиниць. Міська влада постійно стежить за тим, аби вони встановлювались за правилами. Вивіски, таблички чи банери, розміщені з порушеннями, демонтують співробітники комунального підприємства "Київреклама" або самі власники конструкцій.

При цьому Управління з питань реклами КМДА попереджає бізнес щодо необхідності розміщувати рекламні засоби за правилами, з дотриманням уніфікованих вимог до розміру чи дизайну. Це роблять задля збереження естетичного вигляду фасадів насамперед історичної частини міста.

Так, у 2023 році власники закладів отримували індивідуальні голосові повідомлення щодо розміщених ними конструкцій. Управління з питань реклами також надсилало письмові вимоги щодо усунення порушень чи необхідність демонтажу самовільно розміщеної реклами.

Інформацію про вимоги до рекламних засобів можна знайти на сайті Управління з питань реклами КМДА. Для власників бізнесу також створили чат-бот, де надають відповіді на основні запитання щодо розміщення рекламних конструкцій і вивісок.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!