Компанія батька керівника ЛОВА Максима Козицького збудувала на Львівщині вітроелектростанцію за 54 млн євро

1870 0
Свою роботу ВЕС розпочала ще у грудні минулого року.
Фото умовне

Фото умовне

Компанія «Еко-Оптіма», власником якої є Зіновій Козицький, завершила будівництво вітряної електростанції між селами Орів та Зимівка, вартість якої сягнула 54 млн євро. Про це повідомив голова Трускавецької територіальної громади Андрій Кульчинський. 

«Вітрова елекростанція в нашій громаді нині є найбільшою у Львівській області. Це 54-мегаватна електростанція на 10 вітряків, висота стояків – по 100 метрів. Цінність для Трускавця в тому, що від цієї станції заведені три силові кабелі до міської підстанції. Це суттєво поліпшує стабільність і якість струму, який заходить у місто. Тому що Трускавець розвивається і потребує додаткового джерела електрики», – зазначив міський голова Трускавця. 

Вітряки, за словами Кульчинського, завозили з Європи, адже в Україні таких не виробляють. 

Свою роботу ВЕС Козицького розпочала ще у грудні минулого року і впродовж цього року вже має сплатити до бюджету близько 2 млн грн.  

Також зазначимо, що минулого року Львівська ОВА провела тендер на капітальний ремонт автомобільної дороги місцевого значення C140407 Зимівки-Уличне, який виграла компанія «Шляховик-Т», запропонувавши 195 млн грн за свої послуги. Вказаний відрізок дороги веде до села Зимівка, біля якої і розташована ВЕС Козицького .

Згідно з аналітичною платформою YouControl, ТзОВ «Еко-Оптіма» заснував Зіновій Козицький у 2004 році у Старому Самборі. Компанія входить до групи сім’ї Козицьких «Західнадрасервіс» та займається виробництвом електроенергії, а також її подальшою реалізацією. Окрім Зіновія Козицького, у бенефіціарах числиться його син Степан та Ярослав Шпак. 

Нагадаємо, що група компаній Зіновія Козицького «Західнадрасервіс» увійшла до п’ятірки найбільших газовидобувних компаній України. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!