Київ

Київ витратить 93 мільйони на демонтаж цеху заводу «Більшовик»

1566 0
Роботи мають виконати до 29 лютого 2024 року.

Комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» оголосило тендер на демонтаж цеху №5 колишнього заводу «Більшовик» очікуваною вартістю 93,38 млн грн. Про це свідчать дані у системі Prozorro.

Розбирання будівель та споруд цеху №5 АТ «Перший Київський машинобудівний завод» (колишній завод «Більшоовик») замовили в рамках проєкту реконструкції транспортної розв’язки.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 24 липня, аукціон заплановано на 25 липня.

Роботи потрібно виконати до 29 лютого 2024 року. Зокрема, потрібно розібрати надземну частину одно- і двоповерхових цегляних будівель без збереження придатних матеріалів та вивезти 25,3 тис. тонн будівельного сміття на відстань до 22 км та утилізувати його.

Як ми повідомляли, 15 листопада 2022-го Київ розрахувався за цех «Більшовика», який мають знести задля Шулявської розв'язки. Цех коштував місту майже 113 мільйонів гривень. Міські кошти відійшли теперішньому власнику заводу «Більшовик» - компанії «Дженерал Комерс», яка належить групам UFuture Василя Хмельницького та «А-Девелопмент» Олексія Баранова.
 
Компенсація власнику цеха, за рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду від 2 лютого 2022 року, формувалась з двох складових: 78 188 500 грн. - вартості прав, пов'язаних з земельною ділянкою (право постійного користування) та 34 754 000 грн. - вартості нежитлової будівлі (самого цеху). У тексті судового рішення вказано, що юристи Київради наполягали на тому, що придбання даного майна має обійтися громаді міста не більше, ніж в 34,7 млн гривеньОднак суд пристав на позицію забудовника. У Київраді вирішили не оскаржувати дане рішення суду. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!