Київ

Київрада підтримала створення нового закладу початкової мистецької освіти на базі кінотеатру «Молодіжний»

780 0
Мистецька школа стане центром культурно-мистецького життя громади.
Фото: Wikimapia

Фото: Wikimapia

На базі кінотеатру «Молодіжний», що у Новобіличах, створять новий заклад початкової мистецької освіти. Відповідний проєкт рішення підтримали депутати Київської міської ради, повідомляють у пресслужбі.

За словами ініціаторки створення закладу – депутатки Київської міської ради Вікторії Мухи, у мікрорайоні Новобіличі Святошинського району існує потреба у створенні умов для позашкільної освіти та підготовки для маленьких святошинців. 

«Мистецька школа стане не лише середовищем творчого розвитку та підготовки для дітей, а й центром культурно-мистецького життя громади. Міська влада підтримує діяльність мистецьких шкіл у столиці та створює умови для доступу до початкової мистецької освіти, спрямованої на формування вільної творчої особистості, виявлення талантів і творчих здібностей у тих, хто виявляє бажання вивчати мистецтво», – наголосила Вікторія Муха.

Додамо, рішення передбачає передачу будівлі кінотеатру, яка була закріплена за КП «Київський культурний кластер», до сфери управління Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Зазначимо, на Святошині занедбаною залишається будівля ще одного кінотеатру – Екран, а на Русанівці після кількарічного капремонту відкрили після реконструкції кінотеатр Краків. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!