Київ

Китайські міста-побратими Києва передали столичним школам понад 300 ноутбуків

664 0
Пекін, Сучжоу, Гуанчжоу та Ухань передали київським школам ноутбуки.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся у столичній мерії із Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном. Посол передав столичним закладам освіти від китайських міст-побратимів Києва понад 330 ноутбуків. Про це повідомили у КМДА.

«Сьогодні наші китайські друзі з міст-побратимів Києва: з Пекіну, Сучжоу, Гуанчжоу та Уханю подарували українській столиці 337 ноутбуків на загальну суму 260 тисяч доларів США. Ми передамо їх 10-ти навчальним закладам у різних районах Києва», – сказав Віталій Кличко.

Він подякував містам-побратимам та Посольству Китайської Народної Республіки за важливий для столичних школярів подарунок.

Віталій Кличко також зазначив, що цього року відзначається 30-річчя побратимства між Києвом і Пекіном. І висловив сподівання, що столиці України та Китаю продовжать співпрацю.

Як зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, галузь освіти є однією з найважливіших в столиці, на яку йде більше 40% бюджету Києва.

До слова, зарплата українських вчителів може зрости до 40 тис. грн, однак є нюанс.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!