Заборона будівництва в історичній частині Львова та які ліки будуть лише за е-рецептом. Підсумки доби

986 0
Нині 1 березня та 371 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Україна Інкогніта

Фото: Україна Інкогніта

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Учасники розглянули загальну оперативну ситуацію та ймовірний характер дій російських окупантів найближчим часом. А також – стан забезпечення Сил оборони боєприпасами й технікою, перебіг підготовки українських військовослужбовців за кордоном, зокрема потреби Сил оборони щодо чисельності та спеціальностей.

У Бахмуті складна ситуація, туди направили підкріплення. Рішення утримувати місто – стратегічне, а не політичне. За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський ухвалив рішення про переміщення у Бахмут додаткових підрозділів.

За даними Генштабу (станом на 6:00), на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках українські захисники відбили понад 85 атак противника.

Українська авіація та підрозділи ракетних і артилерійських військ завдали 20 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 2 позиції ЗРК, станцію РЕБ та склад боєприпасів.

Фіксується евакуація ворога із окупованого Криму. Зокрема, військові окупаційних військ, що дислокуються у Перевальному, відправляють свої сім’ї до РФ.

На цю ж тему: Міноборони змінило ціни на продукти в армії. Зокрема, ціна яєць становитиме 8-9 гривень в залежності від сорту (першого чи вищого), макаронних виробів – від 35,70 до 42,30 грн за кілограм. Ціна за кілограм картоплі свіжої – від 12,60 до 17,70 грн, кілограм картоплі свіжої ранньої – від 16,90 до 40 грн, а куряче стегно – від 90,96 до 108 грн за кілограм.

Та: У Чорному морі росіяни тримають у бойовій готовності понад 30 крилатих ракет. «Сигнали повітряної тривоги можуть лунати частіше, не слід їх ігнорувати. Рівень загрози значно підвищено»

Акцент дня: Е-рецепти на ліки – уже з квітня. Яких змін чекати. Антибіотики, ліки проти гіпертонії та серцевих хвороб, антидепресанти, протибольові, протикашльові, кроворозріджувальні препарати, гормональні й протизаплідні засоби, а також деякі вітаміни з квітня продаватимуть у аптеках за електронним рецептом. І якщо до цього часу це стосувалося лише антибіотиків та наркотичних засобів, то навесні пошириться на інші медпрепарати.

Для прикладу, на Львівщині за цей час на антибіотики виписали майже 58 тисяч електронних рецептів, а на наркотичні (психотропні) ліки – 1100. Про те, що зміниться з квітня, чи можна буде придбати медичні препарати без рецепта, Тvoemisto.tv розповіла заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Читайте також: Безкоштовні послуги в лікарнях Львова. Хто і як має інформувати пацієнтів. Кожен медзаклад Львова, який має підписані гарантовані пакети безкоштовних послуг з НСЗУ (Національною службою здоров’я України), повинен інформувати своїх пацієнтів щодо можливості отримання необхідних медичних послуг безоплатно за рахунок коштів програми медичних гарантій. Про це Tvoemisto.tv повідомили у коментарі в НСЗУ;

 

Ключові події:

1. Спілка найбагатших країн світу відкриє офіс в Україні. Офіс Організації економічного співробітництва та розвитку розпочне свою роботу в Києві з 1 березня.

Читайте також: Українська «Мрія» здійнялася у небо в оновленні авіасимулятора Microsoft Flight Simulator. Відтепер у грі кожен зможе покерувати «Мрією», виконувати місії та підкорювати небесні простори віртуального світу на легендарному літаку;

2. Суд заборонив будівництво житла в історичному ареалі Львова. Як йдеться у рішенні суду, на цій земельній ділянці здійснюється будівництво без отримання дозволу від Міністерства культури та інформаційної політики України, як того вимагає стаття Закон «Про охорону культурної спадщини».

На цю ж тему: У Львові на території світової спадщини незаконно володіли приміщенням за 21 млн грн. Згідно з рішенням Галицького районного суду, його повернуть громаді міста;

3. Нацполіція встановила адміністратора «ПВК Редан» та заблокувала 18 телеграм-каналів. Поліція запобігла масовим бійкам серед молоді та підлітків у Києві, Білій Церкві та Львові. Уже відомо про понад 700, найчастіше неповнолітніх осіб, причетних до угрупування, яких доставляли до відділів поліції для встановлення осіб та з’ясування обставин.

Читайте також: Столичні чиновники привласнили 500 тисяч гривень на ремонті шкільних укриттів. Начальник управління Голосіївської райдержадміністрації, директор комунального підприємства та керівник підрядної організації підозрюються у привласненні 500 тисяч гривень, виділених на ремонт шкільних укриттів;

4. Із липня у приміських та міжміських автобусах Львівщини запустять е-квиток. Як це працюватиме. Пасажири зможуть оплачувати проїзд готівкою або скористатися онлайн-оплатою.

На цю ж тему: У Львові є чотири маршрути, на яких курсує найбільше трамваїв. Це маршрути: 2 (вул. Пасічна – вул. Коновальця), 3 (пл. Соборна – Аквапарк), 4 (Залізничний вокзал – вул. Вернадського) та 8 (пл. Соборна – вул. Вернадського);

5. В Києві художниця створює чарівні малюнки в Охматдиті. Стіни закладу стали острівцем добра, любові та підтримки для маленьких пацієнтів лікарні.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!