Львів отримає 100 нових автобусів у 2020 році

3071 0
Термін кредиту під держгарантію становить 22 роки під 2,5%.
Фото АТП - 1

Фото АТП - 1

У Львові погодили умови участі ЛКП «Львівелектротранс» та ЛК «АТП-1» у проекті «Міський громадський транспорт України», який передбачає купівлю у кредит від ЄІБ 100 великих автобусів, 10 нових трамваїв, реконструкцію вулиць Вітовського та Шевченка та відновлення ремонтних майстерень на Городоцькій. Відповідну ухвалу прийняли під час пленарного засідання ЛМР сьогодні, 29 листопада. 

Читайте також: Скільки коштуватиме місячний проїзний е-квиток у Львові

Термін кредиту під держгарантію становить 22 роки під 2,5%. За словами міського голови Львова Андрія Садового нові автобуси місто зможе отримати не раніше 2020 року. Він додав, що місто сприятиме, аби їх виготовленням займалося підприємство «Електронтранс».

На купівлю нових трамваїв та автобусів виділять по 12 млн євро. Під час сесії депутати висловили сумнів щодо доречності нових автобусів, у той час, як комунальні транспортні підприємства не мають очільників (учора з посади керівника ЛКП «Львівелектротранс» пішов Олег Береза, а також уже майже два роки обов’язки керівника управління транспорту виконує Олег Партика). Крім цього, ЛКП «Львівелектротранс» та ЛК «АТП-1» уже довгий час шукають водіїв на закуплені у лізинг автобуси МАЗ та Електрон, а також на вживані трамваї, які цього року придбали у Берліні.

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт

У результаті депутати вирішили створити робочу групу, до якої увійде директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк, заступники міського голови Геннадій Васьків та Сергій Бабак, очільник управління транспорту Олег Партика та представники депутатського корпусу. Робоча група має запрацювати з понеділка, після чого міський голова пообіцяв не підписувати ухвалу про участь комунальних підприємств у програмі оновлення транспорту, доки депутати не отримають необхідної інформації щодо транспортної галузі Львова.

Читайте також: Півжиття в заторах. Як зробити центр Львова вільним для проїзду

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міська рада підтримала ухвалу про участь у проекті «Міський громадський транспорт України». Тоді мова йшла про 120 автобусів різної місткості та 10 трамваїв. Згодом чиновники передумали купувати малі автобуси, а натомість купити 100 великих. У вересні ЄІБ погодив кредит АТП-1 на закупівлю нових автобусів. Оголосити тендер планували до кінця серпня.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!