У Львові планували провести додаткові роботи на Бандери на 92 млн грн. В міськраді пояснили на що ці кошти

1830 0
Пояснили, що зараз ці кошти потрібніші на фронті.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» 15 вересня опублікувало тендер без використання електронної системи (без проведення аукціону) під назвою «Реконструкція вул. С. Бандери» у м. Львові. Коригування. Додаткові роботи». Його вартість складала 92,7 млн грн. 

Так як закупівлю проводили без використання електронної системи, то ні технічної документації, ні будь-яких інших пояснень для чого потрібен цей тендер у оголошенні не було. Tvoemisto.tv намагалося отримати коментар від міської ради та «Львівавтодору», проте його нам так і не надали. 

Сьогодні, 19 вересня, ЛМР опублікувала інформацію, що укладати цей договір міськрада не буде.

«Зараз ці кошти більше потрібні на фронті», – пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк. 

Читайте також: Що у Львові з транспортом. Інтервʼю з директором департаменту мобільності

Також в пресслужбі зазначили, що ці кошти призначалися для підрядника, який ще 2 роки тому закінчив роботи на вул. С. Бандери. Проте цей проєкт потребував додаткових робіт, а саме підпірної стінки та транспортного хабу, які і закінчували минулоріч. 

«Відтак впродовж дії воєнного стану підрядник за власні кошти та власними силами продовжував виконувати реконструкцію вул. Бандери. Зокрема, додатково виконав аварійні роботи з облаштування підпірної стінки та облаштував транспортний хаб з громадським простором», – йдеться у повідомленні пресслужби ЛМР. 

Тобто ці кошти мали виділити на роботи, які провели ще у 2021 році (68 млн грн), а залишок, 27,7 млн грн – за роботи, які виконували після цього. 

Нагадаємо, що усі роботи на вул. Степана Бандери виконувала підрядна організація «Онур».

Додамо, що розпочали проєкт з реконструкції вулиці Степана Бандери у вересні 2020 року. Протяжність дороги – 1,05 км. Ремонт мав декілька етапів. Всі основні роботи виконали та відкрили вулицю для проїзду наприкінці 2021 року. Загальна вартість реконструкції, згідно з договором підряду, укладеним між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур», – 209 млн грн.

У липні цього року стало відомо, що на той час виконали робіт на більш ніж 200 млн грн, а оплатили 158 млн грн. Частину робіт, пояснювали тоді, зможуть оплатити лише після коригування проєкту. Чи зміниться початкова ціна – мало залежати від експертизи корегованого проєкту, яку планували на червень – липень 2023 року. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!