«Лис Микита», «Лілея» і «Украдене щастя». Львівська опера відкриває новий театральний сезон

1784 0
Упродовж двох тижнів гості театру зможуть переглянути і почути наживо опери, балети та вистави для сімейного перегляду виключно українських авторів.
Фото: Львівська опера

Фото: Львівська опера

Починаючи від сьогодні, 29 липня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької стартує новий 123-й театральний сезон. Упродовж двох тижнів, до 7 серпня, гості театру зможуть переглянути і почути наживо опери, балети та вистави для сімейного перегляду виключно українських авторів. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у пресслужбі театру.

Зокрема, у театрі покажуть провокативні постановки опер «Сокіл» та «Алкід» Дмитра Бортнянського, оперу зі світловим шоу для всієї родини «Лис Микита» Івана Небесного, романтичний балет «Лілея» Костянтина Данькевича та колоритну національну музику опер «Украдене щастя» Юлія Мейтуса та «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка у виконанні солістів, хору, оркестру та балету театру. Початок вистав – о 18:00.

Читайте також: Львівський театр виступить на міжнародному фестивалі, який відкриє російський режисер

У випадку повітряної тривоги виставу призупинять, а всім глядачам та артистам театру доведеться пройти в укриття, що розташоване у Львівській національній опері. Квитки на події театру можна придбати у касах та на сайті Львівської національної опери.

Нагадаємо, що у День Державності України, 28 липня, Львівська національна опера розпочала новий 123-й театральний сезон. Він почався з традиційного вуличного флешмобу на площі перед театром – на площі перед театром солісти, хор та оркестр Львівської національної опери під орудою диригента Юрія Бервецького представив театралізоване дійство, присвячене Дню Державності України. Прозвучали відомі солоспіви та фрагменти з опер Лисенка, Гулака-Артемовського, Скорика тощо.

Ольга Шведа

Відео Івана Станіславського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!