Частина артистів Львівської опери не повернулися з гастролів та що буде з готелем на Міцкевича. Підсумки доби

8295 0
Нині 1 березня та 737 доба героїчного протистояння агресії рф.
фото: stezhkamu.com

фото: stezhkamu.com

Акцент дня: Готель на Міцкевича визнали незаконним. Що може бути далі. Адвокат Роман Попко вважає, що про демонтаж поки не йдеться, оскільки для цього потрібне окреме рішення та, відповідно, окремий позов, що затягне справу ще на довгий період. Правник припустив, що готель залишиться на місці, а замовник будівництва може переоформити документи відповідно до вимог закону.

Читайте також: Скільки земельних ділянок на Львівщині конфіскували у громадян росії. Як Tvoemisto.tv повідомила Львівська обласна прокуратура таких ділянок – 21, загалом 13,74 га землі.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 83 бойових зіткнення, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 30 та 25. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Уражено 3 реактивних системи залпового вогню БМ-21 «Град», 2 артилерійських засоби, 2 пункти управління, склад боєприпасів та ворожий засіб радіоелектронної боротьби.

Також підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено три винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed-136/131». Інформація щодо цієї атаки уточнюється.

Читайте також: Київрада збільшила видатки на ЗСУ до 5 млрд грн. З них 1,5 млрд на реконструкцію та будівництво споруд цивільного захисту населення.

Ключові події:

1. Поїхали на гастролі і не повернулися. Львівська опера розслідує інцидент з артистами. Серед них були провідний соліст Андрій Михаліха, його дружина Юлія Михаліха-Рома, а також балетмейстер Богдан Ключник. Інформацію про те, що артисти не повернулися, підтвердили Tvoemisto.tv у пресслужбі Львівської опери.

Читайте також: Держслужбовця Львівщини затримали на хабарі. Про підозру повідомили начальнику одного із відділів Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Та: У Львівській міськраді з’явилася нова посада. Зокрема, заступника голови з цифрової трансформації;

2. «Не цінують того, що отримали у спадок»? Що буде із занедбаним палацом Бесядецьких у Львові. У відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv у ЛНУ ім. Івана Франка повідомили, що офіційних пропозицій передати памʼятку на баланс міста від Львівської міської ради не надходило, як і пропозицій допомогти у реставрації.

Читайте також: Київрада передала під забудову три будівлі кінця ХІХ століття. Активісти повʼязують ТОВ «Динамо-Атлантик» з діяльністю підсанкційного проросійського політика Віктора Медведчука, який виїхав у росію в рамку обміну полоненими.

Та: В Києві судитимуть підрядника, який ремонтував музей Шевченка після обстрілу у жовтні 2022 року. Експертизи підтвердили зайве перерахування 190 тис. гривень;

3. Ремонт тунелю між станціями метро «Деміївська» і «Либідська» відбувається за графіком, – Кличко. Експертне дослідження причин аварії тунелю триває.

Читайте також: На якому етапі будівництво житла для поранених переселенців у Львові. Зараз будують перший з 8 будинків. Вже облаштували фундамент, залили бетон та почали встановлювати будівельні конструкції.

Та: Іще на двох ділянках дороги на Львівщині вимірюватимуть швидкість автомобілів. Вибір місць для встановлення радарів TruCAM базувався на аналізі аварійності;

4. Врятував Софію Київську від знесення. Забужко пропонує назвати вулицю на честь Миколи Макаренка. Петиція. Київрада визначила вулицю Алли Тарасової такою, що підлягає перейменуванню в рамках процесу дерусифікації.

Читайте також: Над університетом біля Львова завершили встановлення захисного куполу. Далі на корпус університету чекають реставраційні роботи;

5. У львівському парку Архангела Михаїла висадять понад 150 дерев. У парку, що поблизу автовокзалу у Львові, тривають протиаварійні роботи з відновлення дощових садів.

Читайте також: Активісти дерусифікували стелу «ЯБровари». Що не так із назвою? Раніше вона звучала інакше.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!