Львівські лікарі провели рідкісну операцію та позбавили дитину недуги, яка мучила її 11 років

679 0
12-річна дівчинка страждала від нападів судоми майже все своє життя.
Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Львівські медики разом з американським нейрохірургом допомогли 12-річній дівчинці більше не страждати від судомних нападів. 

Як йдеться у повідомленні, Юстині – 12 років, до 9 місяців вона була цілком здоровою дитиною. З часом у неї почалися напади судом, які траплялися щоночі. Тоді педіатри не змогли встановити причину, а згодом діагностували епілепсію та призначили ліки, які не допомагали.

Причину недуги в дівчинки шукали 11 років. Після повного обстеження у відділенні нейрохірургії дитячої лікарні Святого Миколая лікарі зрозуміли: єдиного вогнища, що провокує напади, в головному мозку немає.

Читайте також: Львівські медики видалили рідкісну кісту на оці 11-річної дівчинки 

Зокрема, виконати рідкісне в Україні оперативне втручання українським лікарям допоміг американський нейрохірург Люк Томич. Він відвідав дитячу лікарню в межах благодійної місії БФ «Разом для України».

«Лікарям потрібно було чітко визначити всю зону патологічної активності, тоді шукати варіанти хірургічного лікування. Для цього звичайної енцефалограми, коли електроди, що відстежують мозкову активність, кріпляться на голову – недостатньо. Моніторинг потрібно було провести на відкритому мозку. Тож основній операції передувала складна діагностична. Спеціалістам вдалося поставити електроди на зону в півкулі, звідки виникає патологічна активність, та визначити епілептогенну ділянку. Згодом, уже під час другого оперативного втручання, нейрохірурги успішно видалили усю патологічну зону», – зазначили у першому медичному об’єднанні.

Вже за кілька днів після другої операції дівчинка повернулася додому і її більше не турбують судоми.

Нагадаємо, у Львові медики врятували жінку, у якої під шкірою біля ока утворився 14-сантиметровий гельмінт. Це другий випадок дирофіляріозу на Львівщині цього року. Захворювання переносять комарі.

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!