Львівські хірурги врятували 6-річну дівчинку, яка проковтнула сторонню деталь

946 0
Операція була довготривалою.
Деталь від засобу інгаляції/ Фото: Охматдит

Деталь від засобу інгаляції/ Фото: Охматдит

Хірурги дитячої лікарні «Охматдит» врятували 6-річну дівчинку, яка проковтнула деталь від засобу для інгаляцій (небулу). Про це повідомила пресслужба лікарні.

Як йдеться у повідомленні, старший брат дівчинки хворів бронхітом і мама робила йому інгаляції. Випадково деталь від засобу для інгаляцій впала на підлогу, а мама цього не помітила. Деталь (небулу) схопила 6-річна Андріана та, ймовірно, граючись, проковтнула. Опісля дівчинка ще поїла.

Згодом, у неї з'явилися перші сиптоми: почалися позови до блювання. Андріана почала душитися власною слиною і не могла ковтати. З такими скаргами сім'я звернулася до «Охматдиту».

Читай також: Львівські лікарі прооперували 5-місячну дівчинку із надскладною вродженою вадою верхньої губи 

«Ми зробили знімок. На рентгенографії не було видно ніяких змін. Але клініка стороннього тіла стравоходу, тобто непрохідності стравоходу була. Відтак, ми прийняли рішення провести діагностичну езофагоскопію. Під час процедури ми побачили, так сказати, аж вкінці тунелю цю деталь від інгаляцій. А вкінці тунелю, тому що над небулою була пережована сосиска, яку теж треба було забрати аби дістатися до самої деталі засобу. Довго тривала ця операція», – зазначив дитячий хірург львівського «Охматдиту» Олександр Колодій.

На наступний день у задовільному стані дівчинку виписали. Вона вже змогла нормально їсти та ковтати.

Лікарі зазначають, що за місяць до шпиталю поступає 3-4 дитини зі сторонніми тілами стравоходу. Це і монети, і деталі конструктора. Крім цього, бувають випадки, коли сторонні предмети потрапляють у дихальні шляхи. Відтак, закликають батьків бути уважними.

Нагадаємо, львівські лікарі врятували слух 6-річної дитини. Вони провели балонодилятацію слухової труби у дитини. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!