Львівські лікарі виходили новонародженого з рідкісним вірусом, який вражає мозок

1095 0
При невчасному лікуванні такі випадки завершуються летальністю.
фото: охматдит

фото: охматдит

Команда реанімації новонароджених та постінтенсивного відділення Центру лікарні Охматдит у Львові виходили новонародженого Дамʼяна з рідкісним вірусом, який вражає головний мозок. Про це повідомили у Центрі. 

Родина приїхала із Мукачевого Закарпатської області. Олена народила сина на 39 тижні вагітності у районному пологовому. Після народження лікарі виявили у дитини неонатальну жовтяницю та розпочали лікування. На 6 добу після народження дитину виписали із пологового. Однак, жовтяниця не проходила. Показник білірубіну був 280. Це дуже великий рівень. Тож маля на 11 добу життя скерували до Центру лікарні Охматдит. 

«Ми зробили усі необхідні аналізи та обстеження. У хлопчика був високий показник прямого білірубіну. А це означає, що це не звичайна жовтяниця, а специфічна. Також виявили, що у дитини рідкісний вірус, який вражає головний мозок та нервовий розвиток дитини. При невчасному лікуванні такі випадки завершуються летальністю. Результат у таких випадках дає застосовування специфічних, противірусних препаратів», - наголосила лікар-неонатолог Мирослава Кушнір.

Дамʼяну провели цілий ряд лікувальних специфічних кроків для лікування рідкісного вірусу. Стан дитини стабілізувався. Ще протягом півроку дитина буде під постійним контролем та спостереженням лікарів, оскільки до 6-ти місяців Дамʼяна буде відбуватися додаткове лікування.

Нагадаємо, львівські лікарі пересадили нирку 2-річному хлопчику. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!