Львівські лікарі вилікували хлопчика зі складною вродженою патологією

497 0
У всьому світі дуже мало лікарів, які займаються такою складною патологією.
фото: охматдит

фото: охматдит

Хірурги лікарні «Охматдит» у Львові успішно провели 5-річному хлопчику склерозування, який має вроджену судинну мальформацію. Про це повідомили у лікарні. 

Сім'я приїхала зі Зимної води, Львівської області. Юрчику 5 років. Про вроджену патологію – судинну мальформацію родина дізналася одразу після народження сина. У Юрчика вона в ділянці нижньої губи.

«Це була така червона гулька, як вишенька. Ми водили сина на обстеження. Одні казали пити гормональні таблетки, інші казали спостерігати. Ніби-то воно може розсмоктатися само. Із ростом сина воно не збільшувалося дуже сильно. Було не дуже помітне. Лікарі казали, що із часом можна буде хірургічно це забрати», – розповіла мама Юрчика Марта.

Випадково мама хлопчика побачила у соцмережах інформацію про приїзд до шпиталю американських хірургів та у переліку патологій помітила діагноз сина. Тож вирішила записати Юрчика на консультацію. Команда лікарів спільно із американськими фахівцями провели хлопчику склерозування (це сучасний альтернативний метод лікування мальформацій). За допомогою тонкої голки ввели «спеціальний препарат – склерозант» в уражену судину чи конгломерат судин (вогнище мальформації).

Читайте також: Львівські лікарі вилікували 5-річну дівчинку з новоутворенням у щоці 

Минулого тижня лікарі Центру провели вже друге склерозування хлопчику.

«У Юрчика венозна мальформація, мальформація низького потоку. Це означає, що ріст мальформації не є таким стрімким, якщо порівнювати з артеріальними чи комбінованими вадами. Інші медики плутали цю патологію із гемангіомою. Але це різні речі. Добре, що батьки звернулися саме зараз. Бо є шанс, що у хлопчика мальформація повністю закриється і буде неактивною, так як зараз вона є невеликою та локальною.

У світі дуже мало лікарів, які цим займаються, бо це, насправді, дуже складна та непередбачувана патологія. Це, свого роду, пухлина і важко спрогнозувати як і куди вона буде проростати. Особливо складною є ділянка голови та шиї – вона є небезпечною, так як маленька площа, швидке проростання та гарне кровопостачання», – розповіла хірург Юлія Хомин.

У подальшому Юрчик буде під постійним спостереженням лікарів, адже переважна більшість мальформація потребує лікування впродовж усього життя людини.

Нагадаємо, Фахівці Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» у Львові лікують вроджену патологію – лімфангіому (доброякісна неоплазія утворена з лімфатичних судин) у 3-річного Єгора. Йому раніше не могли встановити діагноз та лікували не те захворювання. 

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!