Львівські медики прооперували 12-річного хлопчика, у якого була рідкісна пухлина

1066 0
Подібних випадків медицина майже не описує

Лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру провели складну семигодинну операцію у 12-річного підлітка з Ужгорода. Про непересічний у медицині випадок розповіли у пресслужбі закладу.

«Про новий масивний утвір у ділянці шиї дізнались випадково. Раптово хлопець почав кашляти, традиційне лікування не допомагало. Під час огляду отоларинголог зауважив пухлину у горлі. За порадою фахівця родина звернулась у наш Центр», – йдеться у повідомленні.

У травні сімʼя потрапила на консультацію до львівських хірургів. Вадимові виконали біопсію та діагностували гангліоневрому – рідкісну доброякісну пухлину, яка складається з елементів нервових вузлів (гангліїв). Оперували медики хлопця сім годин – пухлина була великого розміру, крім того, була нетипово розміщена і поширювалась до основи черепа.

Читайте також: У львівській лікарні 17-річному юнаку пересадили з посмертного донора

«У Вадима складний діагноз. Схожих випадків, коли гангліоневрома такої величини розташована у ділянці шиї, у медичній літературі описано не багато. За результатами виконаних обстежень ми спланували об’єм оперативного втручання. Дуже важливо було повністю видалити пухлину. Адже у подальшому утвір міг завдати значних ускладнень, перетискати судини, нерви тощо", – зазначив дитячий хірург Центру Андрій Кузик. 

Та медикам вдалось врятувати Вадима. У лікарні кажуть, що післяопераційний період у протікає без ускладнень. І хлопець уже активно готується до навчання у школі мистецтв. Вступний іспит у школу Вадим склав у той день, коли повернувся з біопсії у Центрі.

Нагадаємо, що медики львівської лікарні «Охматдит» вилікували 12-річну Олену, у якої було важке ускладнення отиту.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!