У львівській лікарні врятували немовля з важкою патологією нирок

1555 0
Дівчинка знаходилась у критичному стані через множинні вади розвитку, потребувала допоміжної штучної вентиляції легень та негайного початку нирковозамісної терапії.
Фото: ФБ/ЗУСДМЦ

Фото: ФБ/ЗУСДМЦ

Лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру врятували маленьку Олександру з Івано-Франківщини, в якої виявили важку патологію нирок, повідомлять у лікарні.

Про складну патологію нирок у дитини мама дізналась на плановому УЗД під час вагітності. Проте родина, у якій уже є двоє старших дітей – 17-річна сестричка і 16-річний братик, – не злякалась. Вирішили народжувати і боротись за здоров’я наймолодшої дитини.

Читайте також: Львівські лікарі врятували недоношене немовля з ураженням сітківки ока

Маленьку дівчинку на п’яту добу від народження у лікарню доставила бригада швидкої медичної допомоги. Вона знаходилась у критичному стані через множинні вади розвитку, потребувала допоміжної штучної вентиляції легень та негайного початку нирковозамісної терапії.

За словами реаніматологині-анестезіологині лікарні Іванни Андрейчук, щоб врятувати життя дитини, на третю добу перебування у відділенні інтенсивної терапії їй розпочали перитонеальний діаліз.

«Лікарі Центру не давали жодних прогнозів, проте робили усе можливе і неможливе для порятунку моєї Саші», – каже мама Оксана.

Опікуються маленькою Сашею команда львівських лікарів вже понад два місяці. Зараз вона отримує комплексну терапію у педіатричному відділенні – вже дихає самостійно, функція нирок підтримується за допомогою автоматизованого перитонеального діалізу.

Читайте також: Уламок снаряду досі в голові. У Львові рятують дівчинку з Вугледара, що єдиною вижила після обстрілу

Попереду у маленької пацієнтки тривале лікування, а для повноцінного життя вона потребуватиме трансплантації нирки. Донорами для донечки стануть батьки.

Нагадаємо, що у маленького Данилка, який мав порушене ковтання та пінисті виділення з ротової порожнини, діагностували одну із найважчих вад розвитку – атрезія стравоходу. Дитина перенесла кілька операцій, проте, щоб жити, як усі діти, у майбутньому на нього чекає його головне оперативне втручання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!