Львівські перевізники заявляють, що недоотримали понад 170 млн грн компенсації за пільговиків

1881 0
Також перевізники кажуть, що працюють у збиток через економічно не обґрунтований тариф.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівські перевізники заявляють, що через перевезення пільговиків недоотримали понад 170 млн грн. Про це повідомили у Асоціації перевізників Львівщини.

Читайте також: В Україні зростуть штрафи для перевізників, що відмовляються возити пільговиків

Цю суму порахували за перші дев’ять місяців 2019 року. Зазначається, що за цей період АТП перевезли понад 40,2 млн платних пасажирів. При цьому, різниця між чинним тарифом та економічно-обґрунтованим тарифом 8,21 грн становить 1,21 грн. Перевізники порахували, що через це вони недоотримали понад 48,7 млн грн.

Міська рада визначила коефіцієнт співвідношення пільговиків до платних пасажирів 0,59, завдяки якому перевізники порахували, що за 2019 рік у міських автобусах перевезли 23,7 млн грн. За цих пільговиків місто мало б компенсувати 166 млн грн, натомість компенсувало 44 млн грн. Тож загалом, скаржаться перевізники, вони недоотримали 170,7 млн грн.

Водночас у бюджеті на 2019 рік міська рада заклала на компенсацію витрат автобусних перевізників 61,3 млн грн при тарифі 7 грн. 

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Нагадаємо, 20 січня торік приватні перевізники скасували безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Пізніше Кабінет Міністрів ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами громадського транспорту. У Львові неодноразово заявляли, що місто не має коштів на монетизацію, на яку за розрахунками необхідно понад 400 млн гривень. Натомість взимку цього року перевізники та управління транспорту домовились знову перевозити пенсіонерів та деяких пільговиків безкоштовно, а для решти категорій пасажирів вартість проїзду в міських автобусах зросла з 5 до 7 грн. Водночас із грудня у Львові знову планують підвищити вартість проїзду до 8 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!