Львівський музей отримав у подарунок намальовану у 18-ому столітті ікону

774 0
Її справжній вік виявили лише після експертиз.
Фото: Музей народної архітектури та мистецтва

Фото: Музей народної архітектури та мистецтва

У Львові Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького отримав у подарунок ікону Святого Миколая датовану 20-им століттям, проте згодом мистецтвознавці виявили, що насправді її створили у 18-ому столітті. Про це повідомила пресслужба музею.  

«В процесі реставрації було виявлено давніший шар фарби. Після ретельного дослідження (виконання зондажів, рентген), реставратори дійшли висновку, що насправді ікона намальована у XVIII ст. в змішаній техніці (темпера та олія)», – йдеться у повідомленні. 

У музеї додають, що перемалювання ікони поверх іншої могло відбутися з причин через механічні пошкодження первісного зображення.

Читайте також: На Львівщині оцифрують один з найстаріших храмів

Наразі триває процес розкриття давнішого малюнка та консервації ікони для подальшого зберігання у фондах чи поповнення музейної експозиції.

Нагадаємо, що у львівський Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького перевезуть нові експонати з Буковинської та Галицької Гуцульщини.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!