Львівський університет відмовив у зйомці еротичної комедії в стінах своєї бібліотеки

5383 0
Фільм міг завдати репутаційної шкоди для бібліотеки університету.
фото: wordpress.com

фото: wordpress.com

Львівський національний університету ім. Івана Франка заборонив знімати сцени короткометражної еротичної трагікомедії «Порядна львівська пані» в науковій бібліотеці. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів речник Львівського університету Олег Вівчарик.

За його словами, керівництво Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І.Франка відмовило продюсерам фільму «Порядна львівська пані» через те, що фільм не відповідає рекомендаціям науково-методичної ради, а епізод, який мали зняти в бібліотеці виставляє її у негативному світлі.

«До нас часто звертаються й журналісти, і творці фільмів. Ми з усіма нормально співпрацюємо, але у цьому конкретному випадку вирішили, що сценарій фільму суперечить рішенню Науково-методичної ради, яка у грудні минулого року вирішила давати дозволи на зйомку фільмів лише науково-популярного характеру», – зазначив Олег Вівчарик.

Читайте також: «Скоро нас спишуть». Як помирають книжки в бібліотеках

Він також уточнив, що пропозиція компанії, яка здійснює зйомки фільму, була не комерційною.

Нагадаємо, 14 серпня, у Львові стартували зйомки короткометражної ігрової картини «Порядна львівська пані» за мотивами однойменної книги української письменниці Люби Клименко. Кінопроект «Порядна львівська пані» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав повну (100%) фінансову підтримку, що складає 995 тис. грн. Це перший проект компанії «Крісті Фільм», створений спільно з Держкіно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!