У Львові шукають відомого лікаря Ігоря Гайдука та коли чекати похолодання. Підсумки доби

3384 0
Нині 26 березня та 396 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Новини Live

Фото: Новини Live

Ситуація на фронті: Не треба запитувати у військових, коли почнеться контрнаступ, щоб не заважати їм зробити свою роботу. «Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій», – наголосила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Вона додала, тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог надалі зосереджує основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На них ЗСУ відбили понад 85 атак.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження загарбників. Уражено три пункти управління, збито ворожі БпЛА «Орлан-10» та «Суперкам».

Акцент дня: Чоловік та жінка мають бути не «половинками», а партнерами, – Оксана Кісь. У різних країнах світу увагу до прав жінок привертають не лише 8 березня, а упродовж усього місяця. Tvoemisto.tv обговорило з історикинею, антропологинею, президенткою Української асоціації жіночої історії Оксаною Кісь, чому це важливо та як нам позбутися пострадянського сприйняття цієї теми і дати. Крім того, обговорили, чому в Союзі декларували звільнення жінок від патріархату, а натоміть вони отримали «подвійний тягар»; чому тема «половинок» недолуга для побудови особистих стосунків; яким є український феміністичний рух і які проблеми йому вже вдалося вирішити; чому вплив Церкви на гендерні питання не є загрозливим.

Ключові події:

1. У день смерті Чорновола у Львові вшановують його пам’ять. Кілька фактів про видатного українця. В’ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез’ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Чимала частина суспільства досі переконана, що Чорновола прибрали як небезпечного конкурента на майбутніх президентських виборах.

Читайте також: Тімоті Снайдер посадив дерево у центрі Львова. «Маю надію, що це місто і ця країна вийдуть з цієї війни ще красивішими і сповненими надії. Це велика честь вчитися в українців», – написав Тімоті Снайдер у Книзі почесних гостей Львова;

2. Українців просять не відключати світло для акції «Година землі». Яка причина. Українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів росії. Різке виключення, а потім включення, коли «Година Землі» завершиться, це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми.

Читайте також: Дорогою до Трускавця через ремонт перекрито ділянку дороги. Її потрібно об'їжджати через Дрогобич;

3. У Львові продовжують шукати відомого лікаря Ігоря Гайдука. 24 березня він вийшов з дому, наразі невідомо, де він перебуває.

Читайте також: Реставраторів головного корпусу університету Франка підозрюють у розкраданні коштів. Шевченківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання Богдану Гавриляку, який є директором підприємства «Будремсервіс»;

4. Коли потрібно зробити УЗД судин. Пояснення лікаря. Його застосовують за наявності варикозно розширених підшкірних вен, особливо вен нижніх кінцівок, судинних сіточок на нижніх кінцівках, при набряку ніг, який з’являється після тривалого сидіння, стояння або посилюється ближче до вечора, пояснює Тvoemisto.tv лікарка функціональної та ультразвукової діагностики Центру медичних інновацій NOVO Олена Щур.

Читайте також: Як адаптуватися до переведення годинника. Поради лікаря. «Щоб нормалізувався гормональний фон і біологічний ритм та все стало на свої місця знадобляться два-три тижні. У молодих людей цей час адаптації проходить швидше. А для старших – повільніше. У кожного все індивідуально. Важко у перші дні та тижні після переведення годинника також дітям, адже часто вони залежні від сну», – пояснила Tvoemisto.tv завідувачка Центру терапії Другого медичного об’єднання Львова Ірина Струж.

Читайте також: Про що свідчить хрускіт у суглобах та біль у коліні. Пояснення лікаря. Ортопед-травматолог Центру медичних інновацій NOVO Остап Кремпович пояснює Tvoemisto.tv, хрускіт у суглобах не є ознакою захворювання, а от якщо відчуваєте біль у коліні, то необхідно звернутися до спеціаліста негайно;

5. Якої погоди чекати львів’янам в неділю і чи буде знову похолодання. Нині синоптики прогнозують невеликий дощ. Температура вдень – максимум 14° тепла.

Із понеділка, 27 березня, у Львові похолодання. Вночі температура впаде до 0-5° тепла, вдень буде 10-15° тепла. 28 березня – 1-6° морозу, а вдень – від 3° до +2°C. Очікується невеликий сніг та мокрий сніг.

Читайте також: Культура в тилу, виставки і творчий вечір. Куди піти на вихідні у Львові. Пропонуємо підбірку подій, які можна відвідати у місті.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!