Львів’ян попереджають про шахраїв, які розсилають повідомлення про акцію, у якій можна виграти гроші

3337 0
Зловмисники надсилають повідомлення нібито від Нової пошти, в якому просять переходити за посиланням.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Львів’ян попереджають про шахраїв, які нібито від компанії Нова пошта надсилають повідомлення про акцію, в якій можна виграти гроші. Про це йдеться на сторінці Нової пошти у Фейсбук.

«Сьогодні ти міг отримати в один зі своїх месенджерів повідомлення нібито від компанії Нова пошта про акцію, в якій можна виграти гроші. Не переходь за посиланням», – йдеться у повідомленні.

Вони припускають, що коли користувач переходить за посиланням, то на сайті зловмисників йде аналіз операційної системи мобільного пристрою, після чого йде зараження вірусом смартфону. Далі вірус розповсюджується шляхом відправки повідомлень всім контактам користувача мобільного пристрою.

Нова пошта також радить перевірити свій телефон за допомогою антивірусу.

Будьте пильними і дотримуйтеся правил безпечного користування в месенджерах:

  • Не відкривайте повідомлень від незнайомців. Одразу видаляйте їх та блокуйте незнайомого користувача;
  • Не переходьте за посиланнями та не завантажуйте файли від незнайомців. Вони можуть містити віруси або шкідливі програми.
  • Якщо  ви все ж перейшли за посиланням, оновіть паролі від усіх облікових записів: пошти, сайтів, додатків, щоб їх не змогли зламати шахраї.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!