Київ

В Києві затримали шахраїв, які видурювали гроші у родин військовополонених

521 0
За гроші шахраї обіцяли, що військовополонені будуть внесені до списків обміну.

Служба безпеки України затримала у Києві двох чоловіків, які вимагали 60 тис. доларів США у родичів двох полонених воїнів ЗСУ. Вони обіцяли передати гроші учасникам окупаційних угруповань РФ для включення військовополонених до списків обміну. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Слідство встановило, підозрювані мали зв'язки серед бойовиків та дистанційно отримували від них інформацію про українських полонених. При цьому повертати воїнів ЗСУ додому учасники "схеми" не збирались. Для переконливості при спілкуванні з родичами полонених українських бійців чоловіки видавали себе за співробітників правоохоронних органів.

«Служба безпеки поетапно задокументувала злочинні дії фігурантів і затримала їх під час передачі останнього "траншу". У ході обшуків в оселях затриманих вилучено підроблені посвідчення правоохоронних органів, візитну картку представника російської "неурядової" організації, "розцінки" за конфіденційну інформацію про громадян України та інші речові докази», — йдеться у повідомленні.

Слідчі повідомили обом фігурантам про підозру за ч.1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України — пособництво державі-агресору. Чоловікам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

У СБУ нагадують, що питання звільнення військовополонених перебуває винятково у компетенції органів державної влади. Громадян закликають у подібних ситуаціях — коли невідомі вимагають гроші за "визволення" родича з полону, негайно звертатися до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених за номерами телефонів: +38 067 650-83-32, +38 098 087-36-01 або на електронну адресу [email protected].

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!