Львів’ян закликають допомогти безхатченкам

1813 0
Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб шукає зимовий одяг, продукти харчування та матраци для безхатьків, – повідомляє прес-служба ЛМР.
фото: varianty.net

фото: varianty.net

«Всього у нас — 46 спальних місць. Взимку часом буває, що усе переповнено», – пояснює в. о. директора центру Олександр Бородін.

За його словами, зараз безхатьки найбільше потребують зимового одягу: тепле взуття (42-го і 43-го розміру), куртки, нижня білизна та шкарпетки. Також не вистачає матраців на ліжка і продуктів, щоб центр міг забезпечувати безхатьків повноцінним харчуванням.

У Львові вже декілька років функціонує Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб, який є єдиною міською бюджетною установою, де надають соціальні послуги людям, що опинились на вулиці. Тут вони можуть переночувати, пройти первинний медичний огляд, скористатись санітарно-гігієнічними послугами, поїсти та змінити одяг. Останнім часом в центрі на ніч залишається близько 40 осіб. Відтак, усіх, хто має бажання та змогу, просять допомогти.

З питань співпраці звертатись у Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян (вул. Кирилівська, 3А) або за телефонами: 233 14 79 або 233 10 49.

Довідка. Центр обліку та нічного перебування бездомних є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради. Відповідно до своїх завдань, Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги тощо.

З січня 2009 року в Центрі розпочало роботу відділення нічного перебування для бездомних. Приміщення відділу адаптовано під цикл отримання бездомним послуг реєстрації, первинного медичного обліку, санітарно-гігієнічних послуг та послуг ночівлі.

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!