Львів’ян запрошують приєднатись до Всесвітнього дня прибирання. Як долучитись

1067 0
Основна локація у Львові – парк «Цитадель».
Фото: shutterstock

Фото: shutterstock

Небайдужих львів’ян запрошують долучитися до Всесвітнього дня прибирання. Цього року його проведуть 17 вересня о 10.00 год. Про це повідомляє Управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Мета акції – сформувати національну культуру чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, розвитку місцевих громад та залучення ВПО до суспільно корисної діяльності.

Читайте також: Восени на Піскових озерах розчистять водойму і влаштують дно

У Львові діятиме кілька локацій для прибирання, основною є Львівський парк «Цитадель».

Громади Львівщини, які хочуть долучитися, повинні до 9 вересня зареєструватися. Координатор Всесвітнього дня прибирання у Львівській області Катерина Політицька – +38 098 814 75 57.

Цьогоріч Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відбудеться під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». Його щорічно проводить міжнародний рух «Let’s Do It World» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, ряду громадських організацій. В Україні організацією займається Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine».

Читайте також: Озера Твого Міста. Де у Львові можна побачити набережну і відпочити 

Формати участі будуть різними в залежності від географічного розташування та безпеки:

  • Цифрове прибирання. Видалення зайвої інформації з гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів, що дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу.
  • Колективні прибирання на території установ, організацій.
  • Традиційні прибирання допускаються виключно на рекомендованих локаціях органами місцевого самоврядування.
  • Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай» сортування вторинної сировини та відправка на переробку.
  • Розбір завалів.

 

Українців за кордоном також запрошують долучитись до міжнародної події, подякувавши таким чином приймаючим містам та підтримавши своє рідне місто навіть на відстані.

Загальний результат акції, рейтинг найактивніших учасників, громад опублікують 1 жовтня на сайті.

Нагадаємо, що у Львові аварійні дерева, які обрізали, почнуть використовувати для опалення. За чотири тижні вже зʼявилося 2084 куб. метрів деревини. За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, для того, щоб дерево зрізали, комісія за участі управління екології повинна визнати його аварійним та скласти акт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!