Київ

Мінкульт вніс «Будинок з комахами» в Києві до Державного реєстру нерухомих пам’яток України

796 0
Мінкульт надав другий охоронний статус будівлі, перший – не зупинив будівельні роботи забудовника.
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Міністерство культури та інформаційної політики внесло будинок «Будинку з комахами» на Володимирській, 93 до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією пам’ятка архітектури місцевого значення. Про це йдеться у наказі МКІП від 16 червня 2023 року.

Повідомляється, що Київська міська військова адміністрація отримала доручення поінформувати власника пам’ятки культурної спадщини або уповноважений ним орган про занесення пам’ятки культурної спадщини до Державного реєстру, а також протягом 2023 року, але не пізніше 6 місяців після припинення/скасування воєнного стану в Україні, забезпечити приведення облікової документації на пам’ятку у відповідність. 

КМВА має забезпечити розробку та затвердження науково-проєктної документації з визначення меж й режимів використання території цієї пам’ятки, а також розроблення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж території пам’ятки культурної спадщини.

Нагадаємо, днями попри попереднє рішення Міністерства культури про включення «Будинку з комахами» до Реєстру об'єктів культурної спадщини та кримінальне провадження за фактом умисного руйнування об’єкта забудовник відновив будівельні роботи.

За кілька місяців забудовник встиг пошкодити та демонтувати повністю два поверхи, сходи правого під’їзду пам’ятки, також було знищено 3 поверх будинку.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!