МОЗ виставив українським лікарням нову вимогу. Через що медкзаклади можуть втратити контракт із НСЗУ

944 0
Лікарні, які не зможуть забезпечити кондиціонерами палати, втратять можливість контрактуватися із Національною службою здоров'я.

З наступного року усі лікарні спроможної мережі повинні забезпечити палати кондиціонерами. В іншому випадку вони не зможуть укладати контракти за певними пакетами із Національною спілкою здоровʼя України. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоровʼя.

«Cучасна якісна медицина – це не лише про високотехнологічне обладнання, стандарти лікування та медиків-професіоналів. Це і про комфортне перебування в лікарнях як пацієнтів, так і медиків», – йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголошують, що медзаклади повинні бути готовими не лише до холодів, а й до спеки. Зараз в українських лікарнях кондиціонери встановлені лише у 12% палат.

У відомстві наголошують, що допомагають закладам і з залученням коштів для реконструкції, і з дороговартісним обладнанням. Натомість ті повинні самотужки забезпечити пацієнтам комфортні умови перебування. 

Читайте також: У львівській лікарні 17-річному юнаку пересадили з посмертного донора

«Ми бачимо це із тих залишків коштів, які є сьогодні на рахунках в лікарнях, за даними Нацслужби здоров'я це понад 23 мільярди гривень. Ці кошти – не абстрактні цифри на рахунках, вони мають використовуватися на благо пацієнтів та покращення якості надання медичної допомоги», – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Ті лікарні, які не зможуть забезпечити кондиціонерами палати, втратять можливість контрактуватися із Національною службою здоров'я вже з 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, у Львові дефібрилятори будуть доступні у громадських місцях. Для цього в місті напрацюють Програму доступної дефібриляції у громадських місцях – таке рішення прийняли на засіданні депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту ЛМР.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!