Київ

На Київщині викрили голову територіальної громади у хабарництві та розтраті місцевого бюджету

823 0
Голову ОТГ звинувачують у привласненні коштів, виділених на усунення наслідків обрушення берегів р. Десна.
Фото: Київська міська прокуратура /  Facebook

Фото: Київська міська прокуратура / Facebook

На Київщині викрили та затримали голову однієї з ОТГ Броварського району, його звинувачуюють у хабарництві та розтратах місцевого бюджету, кошти з якого виділили на усунення наслідків обрушення берегів р. Десна. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.
 
За даними слідства, посадовець організував протиправну схему привласнення бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків обрушення берегів річки Десна, та одержання неправомірної вигоди від підрядних організацій, залучених до цих робіт.
 
Як встановили правоохоронці, посадовець вимагав «відкат» від представника підрядної організації за укладення договору та підписання актів виконаних робіт з розробки проектно-кошторисної документації з будівництва берегоукріплюючих гідротехнічних споруд в прибережній захисній смузі р. Десна. Свою «частку» голова ОТГ оцінив у розмірі 15% від суми перерахованих підряднику коштів.
 
 
Надалі вказаний посадовець забезпечив перерахування державних коштів за роботи щодо проведення топографічної зйомки прибережної захисної смуги річки Десна.
 
18 квітня голову ОТГ затримали правоохоронці під час одержання понад 110 тис. гривень, з яких близько 50 тис. гривень складав так званий «відкат», а ще 65 тис. гривень – за роботи, які фактично не виконувались.
 
Наразі зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди службовою особою та привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція найбільш тяжкого покарання передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Додамо, ексзаступника гендиректора «Київзеленбуд» відправлять під суд через розкрадання коштів.
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!