Розмова з директоркою Перинатального центру та які статки у керівника Служби відновлення Львівщини. Підсумки доби

692 0
Нині 13 квітня та 780 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Нова квартира за 3 млн та майже 5 млн грн доходів. Декларація керівника Служби відновлення Львівщини. За 2023 рік сім’я Берез задекларувала 4 млн 979 тис. грн доходів. Найбільша частка – доходи від підприємницької діяльності дружини Вікторії Берези, що становлять 2 млн 633 тис. грн. Проте зарплата Олега Берези від Служби відновлення – 1 млн 963 тис. грн. Що ж до грошових активів, то вони сягнули 6,9 млн грн, серед яких 67,5 тис. доларів та 10 тис. євро.

Читайте також: У Львівській області найбільше корупціонерів. Найпопулярніша причина – пропозиція вигоди за дії або бездіяльність у владі.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 97 бойових зіткнень, з них 33 та 29 на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 4 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 2 засоби протиповітряної оборони та ворожу станцію РЕБ.

Також силами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: «Мобілізація має відбуватися з 20 років», – голова фонду «Повернись живим». «Нам треба ухвалювати непопулярні рішення, або в майбутньому нас чекатимуть ще більші проблеми», – наголосив Тарас Чмут.

Та: На Львівщині знешкодили частину російського БпЛА та залишки ракет.

А також: У Мінкульті відмовились повідомити кількість заброньованих осіб Львівського цирку. Tvoemisto.tv надсилало відповідний запит.

Тема дня: Кожна шоста пара в Україні безплідна. Інтерв’ю з директоркою Перинатального центру. Попри те що в Україні найнижча народжуваність у Європі, Львівський обласний клінічний перинатальний центр лідирує за кількістю пологів з-поміж усіх українських пологових відділень. Директорка центру Марія Малачинська розповіла Тvoemisto.tv, чи під час війни відбуваються партнерські пологи; який середній вік жінок, котрі народжують; скільки пар є безплідними; чи варто вносити додаткову плату за пологи та як вдалося створити в укритті перинатальний центр у мініатюрі.

Читайте також:  Що дозволено дитячим стоматологам та що варто знати батькам. У січні у Львові помер 5-річний Велес Пашник, який більше місяця перебував у глибокій комі після видалення молочних зубів під загальним знечуленням у приватній клініці. Під час операції в хлопчика зупинилось серце, його госпіталізували в реанімацію дитячої лікарні на вул. Орлика. В лікарні у хлопчика констатували смерть мозку, врятувати життя дитини не вдалося.  Львівська дитяча стоматологиня Ліана Шульган розповідає, яким є алгоритм лікування дітей та на що звернути увагу батькам.

Ключові події:

1. Трипільську ТЕС можуть відновити, – Центренерго. «Без міжнародних партнерів це зробити майже неможливо, тому вже є певні обіцянки надати нам трансформатори, турбіни, інше обладнання з європейських країн, але без достатньої кількості ракет для протиповітряної оборони – це буде марна справа.»

Читайте також: Новий власник Львівського автобусного заводу планує відновити його роботу. «Левова частка боргів уже погашена в процедурі санації. На теперішній час завершується уточнення всіх вимог поточних кредиторів для їх остаточного погашення та завершення санації, що призведе до повного фінансового оздоровлення ТОВ «Львівські автобусні заводи».

Та: Після зйомки у блогера працівниця Львівської митниці залишилась без роботи. Відео. Пізніше жінка заявила, що годинник Cartier – копія, а сумка Louis Vuitton – стара колекція;

2. КМДА зупинила аукціон з надання в оренду Житнього ринку. Кажуть, що почули голос людей.

Читайте також: Новий власник ще не знає, як працюватиме Винниківський ринок. Його «перекинули» на ПП «Галицький шлях» бізнес-партнера та юриста Григорія Козловського;

3. «Прикрив валідатор рушником». На Львівщині звільнили вже третього водія маршрутки. Коли представники робочої групи виявили порушення, він відмовився надавати пояснення.

Читайте також: На Львівщині триває ремонт на прикордонній дорозі. Які роботи виконують. Йдеться про Червоноград – Рава-Руська, яка з’єднує між собою міжнародні пункти пропуску «Угринів – Долгобичув» та «Рава-Руська – Гребенне.

Та: Одну із вулиць Львова відкриють для проїзду раніше, ніж планували. Йдеться про Шота Руставелі.

Також на Оболоні до кінця весни закрили один з тролейбусних маршрутів;

4. У Києві перевірять законність розміщення на комунальних землях московських церков. Так вирішили депутати після скарг киян про те, що деякі ті поширюють російську пропаганду.

Читайте також: Священник упц мп, який допомагав росіянам під час окупації Київщини, «отримав» 10 років тюрми. Злочинець освячував російські танки;

5. Біля Львівського університету розквітли дві тисячі тюльпанів. Клумбу відновили три роки тому за проєктом Арнольда Рьорінга.

Читайте також: У Львові посадили дуб із Хортиці. Він ростиме на території Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!