На Львівщині епідпоріг захворюваності на ГРВІ перейдено, у Львові – ще ні

1934 0
Загалом минулого тижня у Львівській області на грип та гострі респіраторні інфекції захворіли 7722 особи, 148 із них госпіталізували
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

Число хворих зменшилося у порівнянні з попереднім тижнем на 1048 осіб, однак інтенсивний показник все ще залишається вищим за епідемічний поріг – 374,9 проти 305,7, повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Читайте також: Які препарати МОЗ не рекомендує давати дітям у випадку грипу та ГРВІ. Перелік

В обласному центрі ситуація набагато спокійніша. Захворіла 2771 особа, що також менше за попередній період – 3287 осіб. Інтенсивний показник становить 369,2 при епідпорозі 592. Епідемічний поріг не перевищений в жодній з вікових груп, а понад половину хворих становлять діти.

Медики нагадують, що єдиним дієвим профілактичним засобом проти захворювання на грип є вакцинація.

 В Україні пройшли перереєстрацію вакцини проти грипу: "Інфлувак" (виробник - Нідерланди), "Інфлуензе Ваксин" (Китай), "Джіс ФЛЮ" (Корея) і "Ваксігрип" (Франція). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!