Київ

За тиждень в Києві на ГРВІ захворіло понад 3 тисячі дітей. Чи закриють школи на карантин?

566 0
Показники захворюваності на ГРВІ серед учнів не критичні, ситуація контрольована.
ілюстративне фото: Слово і діло

ілюстративне фото: Слово і діло

У Києві наразі немає причин переводити школярів на дистанційне навчання через збільшення числа хворих на респіраторні інфекції. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

За його словами, за останній тиждень у столичних школах зареєстрували 3216 випадків захворювання на ГРВІ серед дітей. Це менше 2% від загальної кількості учнів, які навчаються офлайн. Заступник голови КМДА додав, що нині загальний показник захворюваності на 46,6% нижче епідемічного порогу, різкого зростання не спостерігається.

«Сезонне захворювання в дітей здебільшого проходить у легкій формі», — зауважив посадовець.

За його словами, для запобігання поширенню респіраторних інфекцій слід дотримуватися правил особистої гігієни.

«Якщо є ознаки захворювання у дитини — не ведіть її в школу чи дитячий садок. Піклуйтеся про себе та не наражайте на небезпеку інших людей!» — зауважив заступник голови КМДА.

Валентин Мондриївський додав, що у столиці відстежують ситуацію із ГРВІ, і в разі перевищення епідпорогу карантин запровадять залежно від ситуації — в окремих школах, районах чи в місті загалом.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!