Львівщина подала в МОЗ пропозиції щодо створення госпітального округу в області

1323 0
У деяких громадах Львівщини відбуваються процеси реорганізації закладів охорони здоров’я.
Фото умовне

Фото умовне

Кабінет міністрів України розпочав третій етап впровадження в Україні медичної реформи. Департамент охорони здоров'я Львівської ОВА подав МОЗ свої пропозиції щодо створення госпітального округу в області.

Джерело: пресслужба ЛОВА

Департамент охорони здоров’я пропонує включити до спроможної мережі госпітального округу Львівщини такі заклади охорони здоров’я:

1) Мережа стаціонарних закладів охорони здоров’я:

  • надкластерні
  • кластерні
  • загальні

2) Мережа надавачів медичних послуг, які надають первинну медичну допомогу незалежно від форми власності, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Читайте також: Е-рецепти на ліки – уже з квітня. Яких змін чекати

3) Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із пунктами постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

На Львівщині планують сформувати:

  • 4 надкластерних заклади охорони здоров’я;

  • 6 закладів, які виконують функцію головного центру з організації і надання медичної і реабілітаційної допомоги;

  • 7 кластерних закладів охорони здоров’я;

  • 19 загальних лікарень;

«Така оптимізація мережі закладів охорони здоров’я, розподіл обсягів медичної допомоги між рівнями та регіоналізація надання медичної допомоги дозволять забезпечити реалізацію державної політики у сфері державних фінансових гарантій, в тому числі за медичними послугами, які визначені як пріоритетні», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

Нагадаємо, що Львівщина посіла третє місце у списку областей, які працюють з е-рецептами. Станом на сьогодні так відпускають ліки 963 аптечні заклади області.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!