На Львівщині відкриють новий лижний маршрут. Фото

4150 0
Шлях на гору Ільза є унікальним, бо поєднує у собі одночасно піший та лижний туризм, що дозволяє користуватись ним увесь рік
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

23 грудня у смт Славське відкриють новий туристичний шлях – ознакований лижний маршрут на гору Ільза. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Відкриття туристичного маршруту стартуватиме з мандрівки на скітурах від смт. Славське, далі до гори Ільза і с. Волосянка – такою є протяжність нового лижного туру.

Читайте також: Зі Львова – на лижі. У Карпатах відкривають сезон

«Ще у 2016 році Гірська оперативно-рятувальна служба відкрила для туристів новий шлях на гору Ільза. Але маршрут не був прочищеним від зарості, а через відсутність інформаційних табличок туристи могли заблукати. Тепер спільними зусиллями ми розробили якісну систему  ознакування на Ільзу», – розповідає начальниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

Читайте також: Британська The Telegraph радить відвідати Львів

За її словами, шлях на гору Ільза є унікальним, бо поєднує у собі одночасно піший та лижний туризм, що дозволяє користуватись ним увесь рік. Гора Ільза розташована у центрі гірського масиву, звідки відкривається панорамний вид на Славське, Тростян, гору Високий Верх та частину закарпатського полонинського хребта Боржави.

Довідка:

Скітур – долання маршрутів на спеціальних лижах, що включає підйоми і спуски. Це комбінація гірського і простого туристичного лижного походу, а також можливість кататися на гірських лижах на таких схилах, до яких неможливо добратися на підйомниках. Лижі для скітур обладнанні спеціальними пристроями, що перешкоджають прослизання - камусами і спеціальними кріпленнями, що дозволяють п'ятці відриватися від лижі при ходьбі в гору. Спуск здійснюється традиційним способом.

Фото прес-служби ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!