Як вперше підняли синьо-жовтий стяг та Садовий про Львів без світла аж два місяці. Підсумки доби

1144 0
Нині 24 серпня та 545 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: ЛМР

Фото ілюстративне: ЛМР

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 23 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження противника, 2 – по пунктам управління, та 4 – по його ЗРК. Уражено 2 пункти управління та 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях ворога.

Уночі рф завдала ракетний удар по місту Дніпро. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: У росії розбився літак з десятьма людьми. на борту міг бути ватажок пвк «вагнер» Пригожин та його заступник. Усі, хто перебував на борту, загинули.

А також: Поліція повідомила результати масових обшуків у ТЦК. Поліцейські вилучили документи, отримані у «привілейований» спосіб. У поліції зазначили, що під час слідства буде перевірятися законність їх одержання, а діям причетних до незаконних схем надана правова оцінка.

Акцент дня: Як у Львові вперше підняли синьо-жовтий прапор. Розмова з істориком. Львівський історик Андрій Гречило був обраний депутатом 1-го скликання Львівської міської ради 1990-1994 років. Саме він став автором ухвали про підняття синьо-жовтого прапора над міською Ратушею. Пригадує, як важливо було скласти документ, щоб його не завернула тодішня комуністична влада.

«Не можна було механічно писати, що ми піднімаємо прапор і все. Керівні радянські органи могли відмінити рішення. Зокрема, прокуратура могла би подати протест, якщо б документ не відповідав чинному законодавству. Не можна було допустити, щоб комуністи визнали нашу символіку нелегальною та змусили з ганьбою скасувати рішення. У тексті ухвали я вказав, що український національний прапор має підніматися над міською радою у певні дні разом з державним прапором УРСР», – розповідає історик.

На цю ж тему: На найвищому стяготримачі Львівщини підняли державний прапор України. Фото. Біля Нацакадемії розміщений флагшток заввишки понад 50 метрів, на якому сьогодні замайорів дванадцятиметровий український прапор.

Ключові події:

1. Садовий заявив, що світла у Львові може не бути до двох місяців. «Нам треба готуватися до ситуації, коли Львів може бути місяць, а то й два без електропостачання. Коли буде складна ситуація, то попит буде в два рази більший на заправлення генераторів дизелем і транспортування води. Місто має мати все своє. Ще раз наголошую: треба готуватися до дуже складних періодів», – заявив міський голова.

На цю ж тему: Львів готовий до опалювального сезону на 80%. «До початку опалювального сезону ми проведемо всі необхідні роботи. Зважаючи на ситуацію із енергозабезпеченням та можливі загрози у безперебійному наданні послуг з теплопостачання, провели роботи щодо забезпеченням об’єктів теплозабезпечення резервним електропостачанням та переходом на альтернативні види палива. Так, придбали 84 електрогенератори для котелень та ЦТП, а також 22 отримано як гуманітарну допомогу. Ще додатково закупимо 19 генераторів», – зазначила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

2. Депутати Львівської міськради не підтримали петицію щодо заборони висотної забудови в одному з районів. Львів’яни закликали мерію заборонити висотну забудову на 22 гектарах, що розташовані у зеленій зоні мікрорайону «Під Голоском». Однак депутати відмовилися розглядати петицію.

Читайте також: Підприємство зі Львова проведе ремонт доріг в області за понад півтора мільярда грн. Йдеться про 2167 км автомобільної дороги загального користування.

3. У Львові змінили проєкт будівництва канатної дороги до Високого замку. Першу станцію дороги пропонують перенести із території Меморіалу Героїв Небесної Сотні на вул. Кривоноса, 1, поруч із будівлями Львівського державного університету внутрішніх справ. Будувати канатну дорогу планують однією чергою за маршрутом: центр міста – Високий Замок – мікрорайон Підзамче. Кінцеву північну станцію канатної дороги розмістять на території колишнього заводу «Алмазінструмент».

Читайте також: На якому етапі ремонт аварійного мосту на вулиці Ковча у Львові. До кінця цього тижня закінчать проводити експертизу, яку почали ще пів року тому.

Та: У Львові відкриють нові паркувальні майданчики. Локації. Буде 20 нових платних майданчиків на 532 місця.

3. В аудиторіях або в змішаному форматі. Як почнуть навчальний рік львівські університети. Керівники закладів вищої освіти можуть самостійно визначати формат навчання в новому навчальному році. Відтак, у львівських університетах здебільшого навчатимуться в аудиторіях, або в змішаному форматі. А навчальний рік для більшості студентів розпочнеться 1 вересня.

Читайте також: У Львові перейменували площу біля Гарнізонного храму. Відтепер це площа Ангелів.

5. У Стрийському парку невідомі пошкодили скульптуру та хотіли підпалити. Наразі правоохоронці перевіряють камери спостереження, щоб встановити обставини та осіб, що скоїли правопорушення.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!