На війні загинули троє захисників зі Львівщини. Що про них відомо

29126 0
Воїни віддали своє життя за незалежність України.
фото умовне

фото умовне

На фронті загинули троє Героїв зі Львівщини. Ігор Ганевич, Микола Калапіщак та Тарас Андрейко віддали своє життя за незалежність України. 

Джерело: Стрийська та Дрогобицька міські ради. 

Що відомо про Героїв

Ігор Ганевич (06.08.1969-28.09.2023) – стрілець-помічник гранатометника механізованого батальйону військової частини. Народився на проживав із сімʼєю у Стрию. Навчався у школах №4 і 9, ВПУ №34. За призивом пішов служити у Стрийську військову частину, пізніше служив у морському флоті. Його завжди цікавила зброя та військова справа, любив проводити час з молоддю та навчати їх різним прийомам і тактикам. Був оптимістом, любив собак, обожнював активний відпочинок та красу Карпат. Перед призивом працював на заводі «Леоні».

На початку березня 2022 року добровольцем пішов захищати Україну. Загинув, виконуючи бойове завдання поблизу Новопрокопівки у Запорізькій області. Залишились матір, дружина та дві доньки. Про час прибуття конвою та чин похорону повідомлять згодом. 

Микола Калапіщак (02.12.1990-28.09.2023) – стрілець-снайпер аеромобільного батальйону військової частини. Уродженець с.Верхнє Самбірського району. Навчався в Івано-франківському НТУ нафти і газу. З сімʼєю проживав у Стрию, працював у місцевому АТ «Укртрансгаз».

Загинув під час бойового завдання поблизу Білогорівки на Луганщині. Без батька залишилась маленька донечка. Поховають Героя у рідному селі.

Тарас Андрейко (23.10.1994-30.09.2023) –  водій другого механізованого відділення, першого механізованого взводу, п’ятої механізованої роти, другого механізованого батальйону ВЧ – А 0222. Тарас мешкав у селі Лішня Дрогобицької громади. Навчався майбутній воїн у ВПУ №19 м.Дрогобича, здобув фах столяра-муляра. Із початком повномасштабного вторгнення був мобілізований у лави ЗСУ. Батальйон виконував бойові завдання на Донецькому напрямку.

Воїн загинув 30 вересня цього року від отриманих травм внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Красногорівка, Донецької області. У Тараса залишились батько та старший брат. Інформацію щодо часу прибуття конвою з тілом загиблого захисника, проведення парастасу та чину похорону повідомлять додатково.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

Фото: Стрийська та Дрогобицька міські ради. 

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!