На Донеччині загинув Герой зі Львівщини. Сьогодні з ним попрощаються

4776 0
Поховають захисника в Дрогобичі на Алеї Слави.
фото умовне

фото умовне

11 листопада під час захисту України від ворога загинув дрогобичанин В’ячеслав Котенко. Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради. 

Що відомо про Героя

Під час повномасштабного вторгнення В’ячеслав у липні 2022 року склав присягу та долучився до лав ЗСУ. Спершу в складі ВЧ А-7113, а згодом – в складі 1 штурмового відділення 2 штурмового взводу 3 штурмової роти ВЧ А-4640, де виконував обов’язки стрільця-гранатометника.

11 листопада 2023 року під час виконання бойових завдань з захисту України дрогобичанин загинув, потрапивши під мінометний обстріл в районі населеного пункту Степове Покровського району Донецької області. З рідних у Героя залишились дружина, двоє синів та сестра.

У п'ятницю, 17 листопада, траурний конвой з тілом загиблого Героя прибуде до Дрогобича. Зустріч відбудеться о 13:30 на Перехресті Героїв. О 14:00 на площі Ринок проведуть загальноміське прощання, після чого домовину з тілом понесуть до каплички Катедрального Собору Пресвятої Трійці. Чин похорону Героя проведуть в суботу о 12:00 в Катедральному Соборі Пресвятої Трійці. Поховають захисника на Алеї Слави.

Нагадаємо, 17 листопада Львів попрощається з військовослужбовцями Андріаном Ковальським та Юрієм Жигайлом, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. 

Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!