На випадок війни у Львові мобілізовують чоловіків для партизанського руху

2583 0
Третя хвиля мобілізації завершилася 6 вересня. Однак чоловікам від 18 до 60 років далі продовжують надходити повістки з проханням з’явитися у військкомат. За словами військових комісарів, людей відбирають для організації партизанського руху.

Поки що відбір проводиться на добровільних засадах. Якщо почнеться мобілізація, тоді вже тоді буде набір за мобілізацією, пояснив Zaxid.net т.в.о. військового комісара Львівщини, підполковник Олександр Тіщенко.

«Людей відбирають у роти охорони та загони самооборони, які будуть сформовані при військкоматах. Формують партизанські загони із чоловіків від 18 до 60 років», – зазначив він.

Люди, які отримали повістку, приходять у районні військкомати. Тут перевіряють та уточнюють їхні дані – місце роботи, сімейний стан, стан здоров’я та вносять дані до картотеки. Якщо почнеться війна, то з цих людей будуть створювати загони на теренах Львівської області.

Крім того, у військкоматі вручають чоловікам моброзпорядження і коли оголошується четверта хвиля мобілізації, то вони не чекають, коли їх покличуть, а самі ідуть туди, куди їх попередньо скерували.

Моброзпорядження – це документ, де записано, куди повинен прибути мобілізований в разі оголошення війни.

Військову підготовку, за словами Тіщенка, найближчим часом проходитимуть тільки командири таких загонів. Партизанів же готуватимуть тільки в разі оголошення воєнного стану.

«Заняття будуть проводитися у жовтні на полігоні тільки з організаційним ядром – командним складом партизанського руху. Коли вже почнеться набір, то заняття будуть проводитись за місцем дислокації підрозділів», – зазначив Тіщенко.

Він уточнив, що формуванням партизанського руху займаються органи місцевого самоврядування. Військкомат просто надає їм організаційну допомогу.

Це будуть загони, які вестимуть партизанський рух – охоронятимуть блок-пости, займатимуться охороною стратегічних об’єктів, контролюватимуть маршрути на дорогах. Держава забезпечуватиме їх зброєю та боєприпасами.

Крім того, коли буде четверта хвиля мобілізації, то партизанам виплачуватимуть грошове забезпечення. Вони матимуть статус військовослужбовців.

У загони партизанські загони самооборони братимуть також тих, кого раніше визнали непридатними за мобілізацією. Наразі повістки надсилають усім чоловікам, однак відбирають лише добровольців. Якщо почнеться четверта хвиля мобілізації, то тоді ці ж загони доповнюватимуть чоловіками, які можуть тримати зброю в руках. 

               

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!