Запровадження е-квитка у Львові знову затягується, тепер через війну

2430 0
У міській раді Львова кажуть, що чеські фахівці, які працюють з обладнанням для е-квитка у Львові не планують повертатися у місто під час воєнного стану і це суттєво ускладнює роботу над проєктом.

У Львові через війну затягується запровадження е-квитка та безготівкової оплати за проїзд у громадському транспорті. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Через війну та введення воєнного стану чеську компанію-підрядника «Мікроелектроніка» із території України посольство відкликало. Власне, вони й активною займалися реалізацією проєкту. За ними була вся технічна сторона – робота з валідаторами, консолями, POS-терміналами контролерів. Вимушений переїзд компанії суттєво сповільнив роботу з обладнанням. Упродовж 2-3 місяців, відколи в Україні триває воєнний стан, усю роботу проводили своїми силами», – зазначив він.

Читайте також: Де у Львові можна оформити пільгові транспортні квитки

Олег Забарило каже, що чеські фахівці не планують повертатися під час воєнного стану. Тим часом місто видало понад 90% пільгових карток та протестувало обладнання.

Також затягується доопрацювання мобільного додатка для користування електронним квитком у громадському транспорті. Аплікація мала б стати доступною ще у березні цього року. Додаток називатиметься «Леокарт». У ньому буде функція генерування QR-коду, щоби пасажири могли придбати квиток на проїзд за ним. Додаток напрацьовує SoftServe.

«Від початку війни деяких працівників SoftServe мобілізували, решта займаються тестуванням у міру своїх можливостей. Процес зараз не форсуємо. У терміни, які були визначені, не вкладаємося, але робота ведеться. Усе координує ЛКП «Львівавтодор»», – каже він.

Взимку цього року Олег Забарило зазначав, що вже весною львів’яни зможуть проводити безготівкові розрахунки за проїзд у транспорті, та, очевидно, через війну проєкт не вдасться реалізувати вчасно. Коли саме е-квиток у Львові запрацює повною мірою, невідомо.

Читайте також: Львів отримав перший новий п'ятисекційний трамвай. Чим він особливий. Фото, відео

Детальнішу розмову з керівником департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олегом Забарилом читайте за посиланням.

Нагадаємо, що запровадити е-квиток у львівському транспорті намагалися ще у 2012 році. Тоді для цього навіть знайшли латвійську компанію-інвестора «Ригас-Карте», з якою мали б створити спільне підприємство, але цього так і не зробили. Новий етап роботи над е-квитком розпочали у 2015 році, коли підписали меморандум із ЄБРР. У серпні 2017 року ЛКП «Львівавтодор» підписав кредитну угоду та оформив фінансування. Відтоді тривали тендерні процедури. 

У березні 2020 року ЛКП «Львівавтодор» та чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC підписали угоду про впровадження електронного квитка у Львові. Вартість послуг із запровадження системи е-квитка у Львові становить 9 мільйонів 167 тисяч євро, 25% від суми отримає SoftServe. Детальніше про всі картки, ціни та пільги на проїзд у транспорті читайте в матеріалі

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!