Навчання за кордоном. 6 пропозицій від польських вишів

5658 0
У 2015/2016 навчальному році вартість навчання у провідних державних вищих навчальних закладах Польщі складе в середньому від 500 до 900 євро на рік. Такі знижки зроблені вишами саме заради українських студентів, які є пріоритетними для країни. Особливо привабливими для українських студентів можуть бути пропозиції наступних університетів.
фото: gazeta.lviv.ua, eenu.edu.ua, viza.vn.ua

фото: gazeta.lviv.ua, eenu.edu.ua, viza.vn.ua

Ваpшавська вища школа гуманітарних наук ім. Болеслава Пруca (WWSH) - це вищий навчальний заклад, що спеціалізується насамперед на навчанні журналістиці та культурології. Він першим у Польщі реалізував новаторську систему інтегрованої гуманітарної освіти. Відмінні наукові кадри, багатий вибір курсів, доброзичлива атмосфера та система стипендій і грошової допомоги – ось що є найважливішими рисами WWSH.

Вища школа гуманітарних наук ім. Б. Пруса спеціально для українських студентів, які оберуть для себе спеціальність «Управління інформацією/Управління малим і середнім бізнесом» надає унікальну знижку в оплаті за перший рік навчання. Знижка поширюється як на стаціонарну, так і заочну форми навчання цього напрямку.

Вартість навчання на бакалаврській програмі за спеціальністю «Управління інформацією/Управління малим і середнім бізнесом» складе для українців 500 євро на рік.

Опольський політехнічний університет «Опольська політехніка» - це найбільший виш академічного рівня в своєму регіоні, що має не лише власні традиції викладання технічних наук, а й постійно збагачується міжнародним досвідом, маючи розвинену систему міжнародного співробітництва на рівні всіх факультетів. Опольська політехніка співпрацює з 90 ВНЗ у 22 країнах світу.

Українським студентам Опольський політехнічний університет пропонує польськомовні та англомовні програми бакалаврату та магістратури на факультетах будівництва, електротехніки, автоматизації та інформатики, економіки та управління, інженерії виробництва та логістики, факультеті механіки та факультеті фізичного виховання та фізіотерапії.

Вартість навчання в «Опольській політехніці» для українських студентів становить 900 євро на рік.

Опольський державний університет – це найшановніший та найпрестижніший вищий навчальний заклад в Опольському воєводстві. За час свого існування виш випустив більше 80-ти тисяч спеціалістів високого рівня, які принесли йому визнання у різних сферах суспільної та наукової діяльності. Серед них відомі польські вчені, посли, міністри, письменники та інші діячі різних професійних напрямків.

Українським студентам Опольський державний університет пропонує широкий перелік спеціальностей та освітніх напрямків, які викладаються на факультеті хімії, економіки, права та адміністрації, історично-педагогічному, філологічному, теологічному факультетах, природознавчо-технічному факультеті та факультеті математики, фізики та інформатики.

Вартість навчання в Опольскому державному університеті для українських студентів становить 900 євро на рік.

Суспільна академія наук у Кракові – навчальний заклад найвищого академічного рівня, який співпрацює з кращими закордонними університетами, а саме з Clark University (США) та з MOD`SPE Paris (Франція), що дозволяє випускникам отримати як польський диплом європейського зразка, так і американський чи французький дипломи, а також виїхати на навчання або практику за кордон.

Суспільна академія наук пропонує українським студентам польськомовні освітні програми факультетів англійської філології, інформатики, логістики, менеджменту, національної безпеки та графіки.

Вартість навчання в Суспільній академії наук у Кракові становить для українських студентів 900 євро за рік.

Державний університет «Люблінська політехніка» - це престижний технічний виш, який вигідно вирізняється своїм високим рівнем освітніх програм, науково-дослідною, експертною та консультативною діяльністю, відмінним викладанням і величезною інфраструктурою. Слід відзначити й участь вишу в 16-ти міжнародних науково-дослідних проектах Великої Британії, широке закордонне партнерство у сфері освіти, бізнесу і промисловості, що особливо цінно для студентів, задіяних у безлічі проектів.

Університет пропонує стаціонарні програми бакалаврату і магістратури, а також програми ступеня інженеру на факультетах будівництва та архітектури, електротехніки та інформатики, інженерії довкілля, факультетах механіки, основ техніки та факультеті менеджменту. В цілому виш пропонує 16 технічних напрямів та більш ніж 50 спеціальностей.

Вартість навчання в «Люблінської політехніці» для українських студентів становить 1000 євро на рік.

Державний університет імені Марії Кюрі-Склодовської в Любліні - найбільший державний виш у східній Польщі. Перевагами університету є академічний рівень наданої освіти, безліч актуальних наукових досліджень, акцент на практичній стороні навчання з урахуванням світових тенденцій і потреб міжнародного ринку праці, а також відмінна соціальна і спортивна бази, більше 150-ти наукових гуртків та студентських організацій.

Для молодих українців університет пропонує стаціонарні програми бакалаврату на 11-ти факультетах (факультет мистецтв, біології та біотехнології, хімії, економічний факультет, факультет філософії і соціології, математики, інформатики та фізики, землеволодіння та благоустрою, педагогіки і психології, політології, правознавства та адміністрації, а також гуманітарний факультет). Це більш ніж 200 спеціальностей і 50 освітніх напрямків.

Вартість навчання в Державному університеті ім. Марії Кюрі-Склодовської для українських студентів складає 1500 євро на рік.

Основною умовою вступу до вищих навчальних закладів Польщі є знання абітурієнтами польської мови. Мовні курси польської можна пройти протягом 2-х літніх місяців у Кракові та Варшаві.

Джерело: osvita.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!