Київ

Норвегія та Велика Британія виділять 5 млн євро на допомогу Чорнобильській зоні

694 0
Рішення ухвалили на Асамблеї вкладників Рахунку Міжнародного Співробітництва для Чорнобиля.

Норвегія та Велика Британія анонсували виділення 5 мільйонів євро на підтримку розвитку Чорнобильської зони відчуження. Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Про фінансову допомогу представники країн заявили під час засідання Асамблеї вкладників Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля. В ній брала участь і українська делегація, яку очолив перший заступник міністра Олександр Краснолуцький.

Читайте також: Прип'ять увійшла в топ найпопулярніших міст-привидів у світі

Зазначається, що сторони домовились продовжувати співпрацю для прискорення підписання Рамкової угоди між Україною та ЄБРР з метою фінансування заходів з відновлення умов безпеки у Чорнобильській зоні відчуження та на об’єктах поводження з радіоактивними відходами в Україні, а також для підтримки довгострокової безпечної експлуатації цих об’єктів.

Раніше повідомлялося, що Норвегія збільшує підтримку ядерної безпеки та захищеності України у 2023 році на 250 мільйонів норвезьких крон (близько 21,5 млн євро).

Перед цим стало відомо, що Міжнародне агентство з атомної енергії розширює свою присутність в Україні, щоб допомогти запобігти ядерній аварії під час війни, що триває.

Раніше ми писали, що Міжнародна команда науковців дослідила ДНК собак, які живуть у Чорнобильській зоні та знайшли у тварин унікальні генетичні зміни.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!