Школа і готель. Що нового хочуть збудувати у Львові

4116 0
У лютому та на початку березня управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради презентували будівництво низки об'єктів. Зокрема, у Львові можуть з’явитися нові багатоповерхівки, школи, дитячі садочки та офісні центри.
Умовне фото

Умовне фото

Оновлять квартал історичної забудови

У Львові на вул. Героїв УПА, 11 пропонують збудувати багатоквартирні житлові будинки з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. 

Відповідно до генплану пропонують розташувати дві житлові будівлі. Одна 5-поверхова по вул. Героїв УПА. Прохід до внутрішнього двору збережуть, у ньому будуть спортивні та дитячі майданчики, які могли б доповнити територію сусіднього будинку. Також буде 6-поверховий будинок площею 420 кв.м. (42%). Детальніше читайте у новині.

Нова школа і дитячий садок

На Левандівці планують збудувати дошкільний навчальний заклад з початковою школою. У Львівській міськраді дозволили збільшити відсоток забудови та висоту навчального закладу, який компанія «Ріел» зобов'язалася звести у своєму ЖК на вул. Я. Гніздовського, 75-А та вул. Рудненській, 8. Більше тут.

Центр дитячої творчості

На вулиці Мельника, 21 у Львові збудують комплекс творчого центру дитини та юнацтва.  Поверховість будинку не має перевищувати 18 м. У радянські часи тут був дитячий садок. Сам будинок не є пам’яткою архітектури але належить до забудови 30-х років у стилі функціоналізму. Дізнатися більше можете у новині.

16-поверховий офісний центр

У Львові планують нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення, закладом дошкільної освіти, офісно-торговою будівлею та підземним паркінгом на вул. Морозній, 14. 

Це ділянка у Сихівському районі поруч з готелем Sonata, яка розташована у зоні Г-2. На перших поверхах будівлі облаштують комерційні приміщення. Загалом проєктовані будинки є середньої поверховості, а саме 6-8 поверхів, але буде акцент у вигляді 16-поверхового офісного центру. Детальніше.

Житло біля іподрому

Поблизу стадіону «Арена Львів» та Львівського іподрому, на вулиці Стрийській, 121б, 121в, 121г, збудують багатоквартирний житловий будинок. Там будуть приміщення громадського призначення, підземний гараж, спортивний комплекс і тенісні корти. 

До слова, ділянка будівництва розміщена за межами природоохоронних обмежень та історичного ареалу. Має проєктоване забезпечення доступом до двох шкіл, які передбачені зонінгом і ДПТ території. Одну зі шкіл має реалізувати забудовник, який будує поруч мікрорайон, а друга школа передбачена містом. Існуючі школи є північніше та за межами цього комплексу. Більше тут.

ЖК у Брюховичах

Багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом планують збудувати на вул. Курортній у Брюховичах. Через те, що ділянка будівництва густозасаджена деревами, у міськраді зменшили параметри об’єкта забудовника. Детальніше читайте у новині.

Сім нових будинків у Під Голоско

У Львові на вул. Під Голоском забудовник планує звести ще сім житлових будинків. Цей комплекс є продовженням того, будівництво якого вже погодили. Місяць тому містобудівні умови та обмеження видали на 9 будинків, 75% квартирх яких зможуть отримати військові.

Ділянка поза межами санітарних і екологічних обмежень, в зоні Ж-3. Між двома житловими кварталами облаштують озеленений пішохідний простір. Натомість забудовник зобов’язався облаштувати вбудований спортзал на 200 кв.м. Більше про це - у новині.

Будинок з артоб’єктом

У Львові на вул. Тракт Глинянський 141-Б планують нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими торгово-офісними приміщеннями та з підземним паркінгом. 

Зокрема, у перших трьох поверхах облаштують комерційні приміщення, ймовірно, тут може бути коворкінг. Від четвертого до сьомого поверху – житлові квартири. У будинку розмістять 25 квартир, більшість з них будуть однокімнатними. З тераси житлових та офісних приміщень можна буде побачити на протилежній стіні будинку артоб’єкт чи мурал. Детальніше тут.

Офісний центр з підземним паркінгом

У центрі Львова, на вул. Джерельній, 45, хочуть звести 4-поверховий офісний центр з підземним паркінгом. Підземний паркінг проєктуватимуть як споруду подвійного призначення з функцією укриття. У ньому зможуть розмістити 8 паркомісць. Детальніше.

16-поверхівка з готелем

У Львові на вул. Наукова, 7 планують збудувати багатофункційний комплекс, до якого входить офісний центр, готель, два житлові будинки та триповерховий паркінг. 

Будівництво планують на перетині вулиць Княгині Ольги і Наукової. Ділянка є логічним продовження вже існуючого офісного комплексу, який вже має на цьому місці три окремі будівлі.  На ділянці є розважальний центр ODEON, а також підпірні стінки. Навколо будується чимало новобудов, які сягають 10-13 поверхів. Більше тут.

Нагадаємо, що на виїзді зі Львова, по вулиці Стрийській, розбудовують новий мікрорайон. Так, територія поблизу «Арени Львів» може стати ще одним екологічним, зеленим мікрорайоном міста. Крім того, на виїзді, навпроти ТРЦ «Кінг Кросс Леополіс» планують збудувати перехоплювальний паркінг. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!