На правах реклами

У Львові хочуть створити новий мікрорайон

28134 0
Тут планують збудувати три житлові комплекси, освітній заклад, торговельний центр, готель, офісний центр та супермаркет.

Територія поблизу стадіону «Арена Львів» може стати ще одним екологічним та зеленим мікрорайоном міста. Зараз частина ділянки використовується як розсадник рослин для вуличного озеленення, яке із економічних причин власник має намір перенести за межі міста. Тут планують збудувати три житлові комплекси, освітній заклад, торговельний центр, готель, офісний центр та супермаркет. Відповідний проєкт внесення змін до детального плану територій району забудови підтримали на засіданні архітектурно-містобудівної ради Львова 4 травня. 

Йдеться про територію у районі вул. Стрийської – кільцевої дороги – проектованої вул. Вернадського, яка становить 5,29 га. Передбачалась вона під громадську забудову. Детальний план пропонує змінити на громадсько-житловий з освітнім центром. Генеральне проєктне рішення було розроблене київським архітектором Віктором Кудіним.

Забудову поблизу «Арени Львів» планували упродовж тривалого часу. Передбачається формування комплексу змішаної забудови громадської і житлової. Є великий запит на навчальний об’єкт, а саме школу чи дитячий садок. В центрі кварталу пропонують збудувати освітній комплекс. Він з півночі межуватиме з зеленою зоною та ставом. Доступ до школи буде з вулиці Мікльоша, зеленої зони та двох проєктованих вулиць. Школа на 600 дітей та міський дитячий садок на 200 місць знімуть напругу та дозволять усім майбутнім і нинішнім батькам не турбуватися. Це філософія сучасного забудовника. Нагадаємо, що вже один такий заклад освіти зводять в районі вулиці Стуса, а інший – на стадії проектування в районі Під Голоском, роботи там планують почати 1 вересня.

«У зоні Г-3-1 обладнають освітній комплекс, а саме середню чи початкову школу та дитячий садок. В кварталі широкі вулиці, які дозволяють облаштувати двосторонній рух та кишені з паралельним паркуванням. Всередині кварталу відкритого паркування немає, лише є заїзди по периметру і підземні паркінги. Уся центральна частина кварталу – пішохідна зона», – пояснює під час засідання головний архітектор проєкту Юрій Столяров.

Квартал збудує провідний львівський забудовник Ростислав Заремба, стратегічний партнер «Резидент Девелопмент».

У південній частині кварталу допускається 16-поверхова забудова, а в північній – до 13 поверхів. Середня поверховість становитиме близько 9 поверхів. На куті вулиці Мікльоша облаштують торговельний комплекс з готелем та офісним центром. Три житлові комплекси мають близько 560 квартир та вмістять майже 1300 мешканців. Під кожним з них буде підземний паркінг. В межах комплексу передбачені дошкільний навчальний заклад та невелика середня чи початкова школа, готель, офісні площі, магазин, супермаркет.

За його словами, забудовник цього кварталу декларує, що він готовий розпочати реалізацію школи паралельно з будівництвом житла. Водночас територія комплексу не входить в зону шумового дискомфорту від аеропорта.

Зазначимо, що детальний план території, обмеженої вулицями Стрийською, Вернадського та кільцевої дороги, погодили на засіданні виконавчого комітету ще у 2018 році. Тоді, зідно з містобудівною документацією, упродовж 4-7 років тут мали побудувати житлові комплекси, декілька паркінгів, навчальні заклади та лікарню.

У грудні 2021 року на сесії депутати ЛМР погодили ухвалу, що стосувалася будівництва нового житлового комплексу. Йшлося саме про ділянку на вулиці Стрийській, неподалік іподрому та стадіону. Для цього компанії «Арена Хол» та «Лендбуд Арена» ініціюювали зміни до детального плану територій та просили дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. 

Схеми: ДП ДІПМ «Містопроект»

Наталія Вареник

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!