Нові жертви росіян в області та небезпека повернення додому. Головні підсумки дня у Києві

1078 0
Дайджест новин за 12 квітня.

Безпекова ситуація. Військове керівництво Києва заявляє, що операція з оборони міста була успішною, але загроза не зникла. 

Транспорт. У столиці України від сьогодні курсують три нових трамвайних маршрути, а саме: №14 від Відрадного проспекту до Контрактової площі, №15 від Відрадного проспекту до вулиці Старовокзальної, № 8 від Контрактової площі до вулиці Старовокзальної.

Також запустились три нові тролейбуси. Йдеться про: №19Д від вулиці Кадетський Гай до вулиці Юрія Ільєнка, №42К від площі Космонавтів до вулиці Саперно-Слобідської, №27К від станції метро Почайна до вулиці Дегтярівської.

Торгівля. У п’яти районах міста (Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Подільському та Святошинському) вдень працювали продуктові міні-ярмарки. 

Читайте також: Зеленський відмовився прийняти президента Німеччини в Києві 

Міжнародна ситуація. Бельгія знову відкриває посольство в Києві. На початку березня дипломатичне відомство закрилося, а його співробітники були евакуйовані у зв’язку з безпековою ситуацією.

Київська область. Мешканця поки не рекомендують повертатися в неокуповані райони. В області є дві черги робіт, першу з яких мають закінчити до кінця квітня, а другу – до кінця травня. Триває відновлення проїзду на трасі М-06 Київ – Чоп поблизу села Стоянка та відновлювальні роботи на Житомирській трасі. 

На автодорозі поблизу села Гавронщина Бучанського району правоохоронці виявили розстріляний російськими військовими легковий автомобіль. На місці загинули двоє дітей: 2-річний хлопчик та 14-річний підліток, а також жінки 30, 50 та 70 років. У Бучі вже виявили 403 тіла вбитих і закатованих росіянами людей. Щодо руйнувань інфраструктури, то окупанти зруйнували 22 висотних житлових будинки та 243 приватні будинки. 

Нагадаємо, у НАТО вважають, що друга стадія війни в Україні неминуча, ця стадія буде більш кривавою і матиме більш широкий фронт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!