Нині почне курсувати потяг Львів–Варшава та чому важливо вакцинувати дітей проти кору. Підсумки доби

1232 0
Нині 15 жовтня та 599 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Rail. Insider

Фото: Rail. Insider

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося близько 60 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 13 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Уражено пункт управління та 2 ворожих артилерійських засоби.

Читайте також: В Україні створять медичний департамент Міноборони. Навіщо він потрібен. Це перший крок до стандартизації турнікетів та бойових аптечок.

Ключові події:

1. Кабмін змінив правила перетину кордону для водіїв автобусів та вантажівок. Кого вони стосуються. «Тепер перевізники зможуть реєструвати на один виїзд вантажівки до двох водіїв, автобуса – до трьох», – зазначив начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький;

2. Міськрада має два варіанти, що робити з Протезним заводом у Львові. Підприємство у боргах, а більшість колективу – звільнилась.

Читайте також: У Львівській області за 12 млн грн відремонтували гуртожиток, в якому живуть ВПО. У Червоноградському районі відремонтували будівлю гуртожитку філії Добротвірського професійного ліцею.

Та: Неподалік конюшень у Львові хочуть збудувати житло. Поблизу стадіону «Арена Львів» та Львівського іподрому, можуть звести 9-поверховий ЖК із спорткомплексом та відкритими тенісними кортами;

3. Нині почне курсувати потяг Львів–Варшава. Як він їздитиме та скільки коштують квитки. Розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без зайвих пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву. Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові. За проїзд зі Львова до Рави-Руської треба заплатити від 124 до 167 гривень. А з Рави-Руської до Варшави квиток коштує у межах 1 068 – 1 190 грн.

Читайте також: На Львівщині ремонтують дорогу, що веде до перспективного міжнародного пункту пропуску. Роботи тут розпочали ще у 2021 році.

Та: На одній із вулиць Львова обмежать рух транспорту на три тижні. На вулиці Ярославенка, біля будинку №16 обмежать рух транспорту з 16 жовтня до 5 листопада;

4. Чому важливо вакцинувати дітей проти кору. Пояснення МОЗ. «Вакцинація захищає дитину від кору. Деякі діти не можуть бути вакциновані через наявні у них медичні протипоказання. Для їх безпечного відвідування шкіл, дитсадків, дитячих таборів, спортивних секцій та інших колективів, інші діти, у яких немає протипоказань, мають бути вакциновані за календарем щеплень»;

5. «Біг замість тиші»: У Львові відбудеться забіг родичів зниклих безвісти захисників. «Реєстрація триває до 17 жовтня. Збір розпочнеться 29 жовтня о 12:00 біля фонтану у Стрийському парку. На забігу будуть родичі зниклих безвісти військових різних бригад, представник Уповноваженого з прав людини, представники Координаційного штабу з питань з поводження з військовополоненими».

Читайте також: Синоптики прогнозують нині на Львівщині грозу. Після сонячної і теплої суботи в регіон прийдуть гроза та пориви вітру. День буде хмарним, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Впродовж доби 8 – 13° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!