Обрали запобіжний захід адвокатці, яку підозрюють у держраді та до Львова призначили додатковий потяг. Підсумки доби

655 0
Нині 4 березня та 740 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Ірина Мочульська, Суспільне Львів

Фото: Ірина Мочульська, Суспільне Львів

Акцент дня: Адвокатці, яку підозрюють у держзраді, у Львові обрали запобіжний захід. Прокуратура не вказує імен, проте йдеться про киянку Світлану Новицьку, яка у суді захищала колишню лідерку ОПЗЖ Інну Іваночко. Окрім того, жінка брала участь у мітингах Антимайдану.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 78 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно більше 30 та 20 спроб. Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу противника.

Читайте також: Внаслідок атаки рф на Одесу загинуло 12 людей. Серед них п’ятеро дітей.

Та: Львівські лікарі врятували 14-річного хлопця, який постраждав від російського снаряда. Сім’я проживає у сімейному гуртожитку на Львівщині, а Стас поступово повертається до навчання, займається онлайн з вчителями.

Ключові події:

1. Понад 2,4 тис вантажівок перебувають у чергах на кордоні з Польщею. «Шегині» все ще залишаються повністю заблокованими.

Читайте також: У «Дії» з’являться дипломи та шкільні атестати. Наразі триває бета-тестування цієї функції;

2. У Львові за 37 млн грн вдруге намагаються продати склади видавництва «Вільна Україна». Йдеться про будівлю на майже 950 м², що розташована на вул. Володимир Великого,2.

Читайте також: У Львові запустили онлайн-карту із безбар’єрними закладами та місцями. На мапі вже позначені понад 100 доступних місць;

3. До Львова призначили додатковий потяг зі столиці на вихідні. Відправка зі столиці відбуватиметься о 14:58, а прибуття до Львова о 20:56. В зворотному ж напрямку відправка о 08:05, прибуття до Києва – о 14:10.

Читайте також: У Львові відкрили для проїзду вулицю, на якій ремонтували столітній колектор. Автобуси, які курсували через вул. Угорську, повернуться до звичного режиму;

4. Уряд України затвердив можливість робити щеплення в аптеках. Що відомо. Для цього їм необхідно облаштувати спеціальний медичний кабінет.

Читайте також: У Львові розширили перелік категорій дітей, які зможуть безкоштовно навчатися в мистецьких школах. Оплачуватимуть з міського бюджету.

Та: Коли в Україні переводять годинник на літній час у 2024 році. У ніч з 30 на 31 березня;

5. На Львівщині облаштують ботанічний заказник та чотири пам’ятки природи. Що відомо. Три з них у Стрийському районі, це – «Секул», «Кичері Кропивині» та «Кийовець». А також у Самбірському районі – «Багнувата» та у Золочівському – «Мокрий діл».

Читайте також: Понад 150 дерев планують висадити у одному із парків Львова. Поблизу автовокзалу у Львові тривають протиаварійні роботи з відновлення дощових садів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!