Київ

«Одна пуста, в іншій 4 куби води». На Київщині пожежники їхали на виклик 45 хвилин. Замість хати гасили вугілля

763 0
Господарям приватного будинку вдалося врятувати лише документи, п'ятеро котів, собаку та частково автівку. Усе інше згоріло.
Фото: Юлія Ткаченко / Facebook

Фото: Юлія Ткаченко / Facebook

В селі Степанівка в Іванківській громаді на Київщині, пожежники так «оперативно» їхали на виклик, що встигли лише залити вугілля від будинку, який згорів вщент. Історію, у якій врятованими залишилися лише документи, п'ятеро котів, собака та частково автівка, розповіла Юлія Ткаченко на особистій сторінці у Facebook.
 
«Це мій дім. Тепер він виглядає так. Сталося загорання проводки. Дім згорів за годину. Повністю. Добре, що це сталось вдень. Що я саме вийшла до курей. Всі тварини вибігли, тож всі живі, – розповідає жінка. А тепер щодо пожежної команди. Вони приїхали через 45 хвилин після виклику. СОРОК П'ЯТЬ КАРЛ!!!! Одна пожежна машина була пуста, без води, друга з водою, але ж ви розумієте, що за 45 хвилин мій дерев'яний будинок розгорівся так, що ті 4 куби води...»
 
 
Власниця будинку розповіла, що пожежні автівки їздили заправлятись двічі. Втім вразило її не лише це, а й другий виклик на «101» Іванкова, коли за 15 хв ніхто не прибув - пожежники не змогли знайти дорогу:
 
« – Доброго дня, терміново! Пожежа село Степанівка, Клубна 17. Сильно горить хата. – Так, до вас вже виїхали дві машини. А підкажіть, як до вас їхати? **** що??? Як їхати? Ви б**** серйозно??? Ви ДСНС, чи лайно псяче????» – емоційно цитує розмову шокована жінка.
 
І насамкінець частина історії з лісником з окремою пожежною, який відмовив у гасінні пожежі приватної будівлі: «Під'їжджає лісничий. Дивиться, що пожежа. – Ага... а що, немає пожежників? Йому кажуть дайте вашу пожежну, ви ж поряд, 5 км. Відповідь: «а нам не можна давати пожежну, коли хати горять. Можна тільки, коли горить ліс. Тож знайте, мої рідні жителі Іванківської громади. Ніхто не буде гасити ваші хати. До вас приїдуть просто, щоб залити вугілля від ваших домівок».
 
Під дописом люди коментують історію, зокрема більшість вражені роботою рятувальників, діями лісника та пропонують допомогу. Підтримати власницю згорілого будинку Юлію Ткаченко та врятованих тварин можна, надіславши грошовий переказ (Монобанк: 5375411507387525).
 
«Твоє місто» намагається отримати коментар від місцевої ДСНС. 
Ігор Ющенко

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!