Окупанти атакували Україну 55 ракетами і 21 «шахедом». Скільки вдалося збити

384 0
Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555, 4 крилаті ракети «Калібр», 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «Шахедів».
Умовне фото / АР

Умовне фото / АР

Уночі 8 травня росія атакувала Україну 55 ракетами різних типів та 21 ударний дроном, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram

Окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник.

Окупати випустили по Україні:

  • 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал» (пуск із Тамбовської області Росії);

  • 2 балістичні ракети «Іскандер-М» (із ТОТ Криму);

  • 4 крилаті ракети «Калібр» (із акваторії Чорного моря);

  • 45 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська області РФ, акваторія Каспійського моря);

  • 1 крилату ракети «Іскандер-К» (із Криму);

  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 (із окупованої Запорізької області);

  • 21 ударний БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська область РФ).

Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; 4 крилаті ракети «Калібр»; 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «Шахедів».

Нагадаємо, що 8 травня, близько 5 години ранку, окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Також через влучання poсійcькoї paкети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!